Kronprinsen hædrer danske virksomheder

HRH Crown Prince Frederik Internnational Business Awards

For fjerde gang uddeles HRH Crown Prince Frederik International Business Awards til virksomheder, som gennem eksport har promoveret Danmark og dansk eksport på en særligt bemærkelsesværdig måde.

Med hædersprisen HRH Crown Prince Frederik International Business Awards, som uddeles på Amalienborg 25. august 2023, bliver der sat fokus på eksporten af danske bæredygtige løsninger til hele verden. Prisen uddeles i tre kategorier; Business Excellence, Green Solutions og Export Achievements. Fælles for kategorierne er, at modtagerne skal have præsteret en vis økonomisk gennemslagskraft på eksportmarkederne eller på særligt succesfuld vis penetreret nye markeder med løsninger eller produkter, der taler ind i den grønne omstilling.

Der er deadline for nomineringer den 24. marts 2023.

Blandt de allerede modtagne nomineringer finder vi

Fauna Energi ved Martin Storm Rasmussen

Fauna Energi, der godt nok ikke har eksporteret noget som helst, opererede ikke desto mindre i et vanskeligt miljø, hvor Martin Storm Rasmussen blev udsat for, at el-leverandørerne krævede, at han betalte forud for el-leverancerne, mens kunderne først betalte efter at have fået leveret strømmen. Den visionære Martin Storm Rasmussen, der er nomineret i kategorien, kan i øjeblikket følges i DR, der i en længere programserie har valgt at følge den fascinerende forretningsmand.

I kategorien ”Export Achievements” er foreløbigt nomineret

Middelfart-virksomheden Dan-Bunkering ved Torben Østergaard-Nielsen og United Shipping & Trading Company A/S (USTC-koncernen).

Dan-Bunkering, der trods vanskeligheder med EU’s sanktioner mod Syrien, lykkedes med i perioden 2015-2017 i 33 handler at sælge jetbrændstof til det borgerkrigshærgede land via russiske virksomheder. Den 17. november 2022 udsendte PwC en pressemeddelelse om at Torben Østergaard-Nielsen, ejerleder i United Shipping & Trading Company A/S (USTC), modtager Årets Hæderspris 2022 ved Landskåringen af Årets Ejerleder i PwC i Hellerup.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s