Fænomenet Flemming Ytzen

Flemming Ytzen

Flemming Ytzen, der i Politikens spalter skiftevis optræder som journalist, asienekspert, redaktør oig klummeskribent (tilsyneladende uden en bagvedliggende systematik) har bevaret sine prioriteter fra hans revolutionære ungdom i 1970’erne.: USA er den ”Store Satan”, Anders Fogh Rasmussen er en aggressiv og bjergsom krigsmager, det islamiske despoti i Pakistan er beundringsværdigt, Enver Halil Hoxha er den genkomne frelser, og vi skal bestemt ikke udfordre det kommunistiske og autokratiske Kina.

Flemming Ytzen har ikke holdt sig for god til i Politiken at omtale Poul Schlüters udenomsægteskabelige aktiviteter, og han har tilmed påstået, at det var Poul Schlüter, der egenhændigt i september 1988 bad Stasi om at rydde den danske ambassade i Østberlin for demonstranter.

I Ytzens seneste ”signatur” i Politiken – denne gang som redaktør og klummeskribent – den 12. januar 2022, kommer Flemming Ytzen, Fogh-kritikeren, Mogens Lykketoft, til undsætning. Ytzen rejser spørgsmålet om fhv. statsminister og Nato-generalsekretær Anders Fogh Rasmussens besøg på Taiwan først og fremmest var et ”indsamlings-stunt”?

Flemming Ytzen mener selv skråsikkert, at Anders Fogh Rasmussens besøg ikke gjorde en forskel: ”så selvfølgelig var Fogh ude med raslebøssen. Mediedækningen har endnu ikke fortalt, hvor mange taiwanske dollars der er sendt til hans såkaldte demokratifond. Offentligheden venter spændt”, skriver Ytzen.

Anders Fogh Rasmussens henvisning til den russiske krigsførelse i Ukraine som forbindelsen til Taiwan-missionen betegnes af Ytzen som ”ganske bekvemt”.

Ytzen anerkender således slet ikke betydningen af erklæret international støtte til Taiwan.

Som bekendt besøgte formanden for Repræsentanternes Hus i USA, Nancy Pelosi, allerede sidste år Taiwan. Siden Nancy Pelosis omstridte besøg har flere amerikanske politikere og politiske ledere fra andre lande været på besøg i den lille østat.

Det er vel ikke utænkeligt, at synlig international opbakning til Ukraine på et tidligere tidspunkt kunne have gjort indtryk i Moskva og måske fået Putin til at besinde sig.

Under alle omstændigheder ved vi, at international støtte til Taiwan bliver bemærket i Beijing. Anders Fogh Rasmussen er således allerede før besøget i Taipei erklæret persona non grata i Kina.

Beskæmmende er det, at Astrid Berg, hvis største (eneste?) fortrin er en imponerende hårmanke, i DR’s Deadline den 17. januar 2022 i en samtale med Anders Fogh Rasmussen tog udgangspunkt i Flemming Ytzens perfide og ondskabsfulde klumme i Politiken.

Det afholdt dog ikke Anders Fogh Rasmussen fra at tydeliggøre budskabet om, at vi aktivt skal afskrække Kina fra at invadere Taiwan. Vi skal således true med at afkoble Kina helt fra den globale økonomi, og garantere opbakning til taiwanerne på samme måde som vi i øjeblikket demonstrerer i forhold til Ruslands overfald på Ukraine.

Selvom argumentation giver mening for de fleste danskere vil det i forhold til Flemming Ytzen være som “at slå vand på en gås”!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s