Guldet stiger, Macron går af og der kommer skat på kød!

saxo

Den danske investeringsbank Saxo Bank har netop offentliggjort en analyse af det kommende år, med en række ”uhyrlige” forudsigelser.

Saxo Bank mener, at den globale økonomi bevæger sig ind i et skift til en “krigsøkonomi”, hvor uafhængige staters økonomiske gevinster trumfer globaliseringen.

Som følge heraf mener banken, at prisen på guld vil stige. Chefstrateg Ole Hansen mener, at prisen vil stige med 67 procent næste år, da guld vil føles som et mere sikkert sted for penge end valutareserver.

Det er næppe den mest opsigtsvækkende forudsigelse, da guld ofte betragtes som en sikker havn under recessioner, men Saxo Bank tror også på, at der i løbet af det kommende år kommer forbud mod kød!

Kødproduktion står for 57 procent af al udledning af drivhusgasser i fødevareproduktionen. Flere lande har et mål om at nå nuludledningen, så det er naturligt, at flere skærer ned på kødproduktionen, mener banken.

Saxo skriver i analysen, at det er muligt, at mindst et land helt dropper kødproduktion inden 2030, og banken tror at der in den 2025 indføres en klimaafgift på kød.

Chefstrategen i Saxo Bank, Steen Jakobsen, siger, at han ikke vil blive overrasket, hvis skoler i Danmark og Sverige helt forbyder kød. ” Det går den vej, selvom det lyder som det rene vanvid for os ældre” siger Steen Jakobsen.

I UK afviser fødevare-og landbrugsministeriet, at der er planer om kødskatter eller kødforbud.

Saxo mener også, at den franske præsident, Emmanuel Macron, træder tilbage, og at EU vil danne sit eget militær. Banken forudser også, at Storbritannien vil foretage en kovending og genindtræde i EU.

Saxo understreger selv, at analyserne skal tages med et gran salt, og at de selv vurderer, at der kun er 5-10 procent chance for at forudsigelserne faktisk opfyldes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s