Varm luft og bullshit

Guru

Når Simon Kvamm i ”Guru” på DR som den forlorne livsstilscoach og selvhjælps-guru Anders Mertz – klædt ud med dynevest, cykelairbag om halsen, fatbike mellem benene, i hånden en spinat/ingefær-detox i drikkedunk og en meget lille man-bun pisk und alles på toppen – slynger om sig med floskler som “if you want to go fast, go alone, if you want to go far, go together”, kommer man uvilkårligt til at tænke på Morten Albæk og andre charlataner i selvhjælps- og konsulentbranchen.

Virksomhedskonsulenten Morten Albæk har i sine bøger – “Det gennemsnitlige menneske” fra 2013, “Ét liv, Én tid, Ét menneske – Hvordan vi glemte at leve et meningsfuldt liv” fra 2018, og den i 2022 netop udkomne “Falske sandheder i livet” – excelleret i den samme varme luft og management-bullshit, som gennemsyrer ”Guru”. I den nye sæson af ”Guru” sker det under parolen ”Gå Sammen”, frem for ”Gå Selv”, inspireret af den bløde samhørighed, der efter sigende forefandtes på det danske fodboldlandshold – inden VM i Qatar!

Præcis noget i samme stil skriver Morten Albæk i sin bog. Forskellen er blot, at “Guru” er en satire over den omsiggribende management-bullshit, Albæk mener – vist nok? – sit. Ingen tvivl om, at hans bog er en oplagt julegaveidé til enhver stræbsom prokurist, der bakser med work-life balancen og angler efter at gøre sig interessant på mellemleder-møderne.

https://www.kristeligt-dagblad.dk/kultur/morten-albaek-har-skrevet-en-bog-om-morten-albaek-til-morten-albaek-hvorfor-vi-andre-skal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s