Her lades alt håb ude!

Dante

På et tidspunkt, hvor meningsmålingerne peger på, at vi skal indstille os på et fortsat socialdemokratisk regeringsregime, kommer jeg til at tænke på FN.

FN’s generalsekretær, António Guterres, holdt tirsdag den 20. september 2022 ved FN’s Generalforsamling i New York en åbningstale, der betegnes som den mest konsekvente og signifikante generalsekretærtale overhovedet i FN’s historie.

“A winter of global discontent is on the horizon” sagde Guterres med henvisning til Shakespeares “Richard III”, hvor Gloucester i en tale beskriver “Vort Mismods Vinter” (Now is the winter of our discontent).

I Vesteuropa og i Danmark har magthaverne kastet energiforsyningssikkerheden over bord i forbindelse med den tankeløse og forhastede ”grønne omstilling”, og vi står nu umiddelbart overfor Vores Mismods Kolde Vinter. Overskriften er “Her lades alt håb ude” ligesom indskriften over Helvedes porte i La Divina Commedia (Den Guddommelige Komedie) af den florentinske (fra Firenze) digter Dante Alighieri – Lasciate ogne speranza, voi ch’intrate!

https://www.berlingske.dk/kronikker/energikrisen-skyldes-den-groenne-omstilling-ikke-vladimir-putin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s