Lørdag den 1. oktober er international kaffedag

Int kaffedag

Den internationale Kaffens Dag blev fejret første gang i 2015 som en del af Expo15 i Milano. Arrangørerne bag dagen er International Coffee Organization (ICO), som omfatter 77 kaffe importerende/eksporterende medlemslande (herunder Danmark), der tilsammen repræsenterer 98 pct. af verdens kaffeproduktion og 83 pct. af verdens forbrug.

Formålet med dagen er at sætte fokus på kaffen og produktionen af denne, med særlig vægt på vilkårene for kaffebønderne.

ICO angiver hvert år et overordnet tema for dagen, og i år handler det om den næste generation i kaffebranchen. Især i den producerende del. Der er mange udfordringer der møder de unge kaffebønder – ikke mindst i tiden under og efter Covid-19 pandemien.

Mange lande har udover Den Internationale Kaffedag også deres nationale kaffedag. Kineserne fejrer kaffen først i april, danskerne fejrer traditionelt kaffedag den 6. majj, og i Tyskland ligger den altid den 1. lørdag i september, andre – herunder USA, Canada, Norge m.fl. fejrer kaffen den 29. september.

Nærmere oplysninger https://www.internationalcoffeeday.org/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s