Efter Jackson Hole udsigt til ny rentestigning i USA

jacksonholem-1472025342-96.jpg

Den første begivenhed i centralbankverdenen er det årlige symposium i Jackson Hole i Wyoming, der i år fandt sted 25. – 27. august 2022 med overskriften ”Reassessing Constraints on the Economy and Policy”.

Den storslåede dal i Jackson Hole ved foden af bjergmassivet Teton Range i den amerikanske delstat Wyoming forbindes i USA med utallige beretninger om begivenheder fra erobringen af det vilde vesten i USA.

The Federal Reserve Bank of Kansas City har i 40 år været vært for et utal af centralbankchefer, der mødes til det årlige økonomiske symposium, og den amerikanske centralbankchef Jerome Powell var årets hovedtaler.

I den amerikanske centralbankchefs jobbeskrivelse er der 2 afgørende succeskriterier for den pengepolitik, der skal føres i USA: beskæftigelsen skal understøttes og inflationen skal holdes nede på omkring 2 pct.

I sin tale i Jackson Hole, lagde Jerome Powell ikke skjul på, at centralbanken ville fortsætte med trinvis at forhøje den pengepolitiske rente med 0,75 procentpoint indtil inflationen var bragt under kontrol. Jerome Powell var meget vel opmærksom på, at et forhøjet renteniveau ville være ”pinefuldt” for amerikanere, men at skadevirkningerne fra længerevarende inflation ville være værre.

Efter Jackson Hole har vi fået inflationstallene for august – en stigning i august på 0.1 pct. I forhold til juli og 8,3 pct. I forhold til august sidste år. Nogle analytikere havde efter prisstagnationen i juli håbet på faldende inflation, men de blev skuffede.

Alt tyder således på, at den amerikanske centralbank på det næste møde i den pengepolitiske komité (Federal Open Market Committee – FOMC) 20. – 21. september 2022 igen vil hæve rente med 0,75 pct. fra de nuværende 2,5 pct.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s