Vær Beredt!

forsvarspolitik i eu

Vi skal være på vagt og stemme NEJ, når Stine Bosse, radikale, folkesocialister, Dansk Metal og repræsentanter for våbenindustrien med skinnende øjne, patos og stakåndet opstemthed hylder ”en tung forsvarspolitisk akse mellem Frankrig og Tyskland” og samtidig beklager, at forsvarsforbeholdet afskærer danske soldater fra at deltage i EU-missioner.

Hvad er det for missioner, man ønsker at sende danske soldater ud på? Seks ud af syv militære EU-missioner foregår i øjeblikket i Afrika, hvor EU militærtræner og bevæbner korrupte regimer og dermed medvirker til krænkelser af menneskerettigheder. Skal unge danske soldater sendes til Libyen, Sahel eller Mozambique eller andre steder, hvor Frankrig måtte have imperialistiske interesser?

Bortset fra at ofre danske soldater og ressourcer i militære eventyr langt fra fædrelandet og uden sikkerhedsmæssig betydning for Danmark, er det helt og aldeles uklart hvad Danmark faktisk og konkret kan opnå ved at afskaffe forsvarsforbeholdet.

Til gengæld er der stor risiko for at ophævelsen af forbeholdet i kombination med Frankrigs og Unionstilhængernes ambitioner om en uafhængig EU-hær og slagkraftige indsatsstyrker vil svække den stærke nationale enighed om forsvarspolitikken og kompromittere Nato, der har været, stadig er, og også i fremtiden vil være garanten for Danmarks sikkerhed.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s