Betaler Putin for 5. kolonnevirksomhed i danske aviser?

Medløbere og modløbere

Ruslands invasion i Ukraine har demonstreret, at Nato er medlemslandene eneste troværdige sikkerhedsgarant. Derfor ville Ukraine gerne have været medlem af Nato, og derfor overvejer Finland og Sverige nu et medlemskab af forsvarsalliancen.

Mens alt således taler for, at vi støtter helt og fuldt op om Nato – og lever op til vores forpligtelser, ikke om 10 år, men så hurtigt som muligt! – vælger lobbyister som Amalie Lyhne og Peter Goll i henholdsvis Berlingske Tidende og Jyllands-Posten at skabe tvivl om USA og Natos evne og vilje til at garantere vores sikkerhed i en krisesituation.

Det hævdes, at USA har reduceret sit europæiske engagement og skiftet fokus til Asien. Desuden spekuleres der i, hvad der eventuelt vil ske i de kommende år? Vil Donald Trump (eller en der er værre!)  genvinde præsidentposten i USA? Under alle omstændigheder hævder Lyhne og Goll  – med henvisning til en underlødig forskertype som Christine Nissen fra DIIS – at Europa ikke længere kan regne med USA og Nato. Det er for usikkert.

At Sverige og Finland og mange andre lande har en anden opfattelse af USA og Nato nævnes ikke. USA og Nato-landenes store indsats og stærke samarbejde med de europæiske lande om sanktioner mod Rusland og med militær og økonomisk bistand til Ukraine modbeviser også Golls og Lyhnes udokumenterede påstande.

Vi kender Peter Goll som betalt lakaj for Falck og som leverandør af uhæderlig og svinsk kommunikation i sagen om udbuddet af ambulancekørsel i Region Syd til hollandske Bios. Hvem der fjernstyrer Amalie Lyhne vides ikke, men hendes optræden i Berlingske Tidende har længe undret.

Ingen af dem oplyser, hvem der har betalt avisindlæggene, men hvem i Beijing og Moskva har i disse tider interesse i et svækket Nato?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s