Om økonomisk ansvarlighed

P Schlüter

Det er foreslået, at 290.000 pensionister skal have et engangsbeløb på 5.000 kroner som en ekstraordinær ældrecheck lige før sommerferien. Også førtidspensionisterne skal have en skattefri check.

Derudover vil man hæve kørselsfradraget for borgere, der kører eller rejser langt på arbejde.

I alt bliver der formentlig tale om en samlet regning på omkring tre milliarder kroner.

Regeringen var oprindeligt indstillet på at finansiere udgiften ved at lade staten køre med et større underskud – på samme måde som da man tilbage i marts lavede en aftale om at bruge flere penge til forsvaret.

Venstre, Det Konservative Folkeparti og Radikale Venstre har lyttet til Vismændenes advarsler om uansvarlig økonomisk politik og forladt forhandlingerne.

Nu forlyder det, at regeringen i stedet vil finansiere hjælpepakkerne ved at skære i grønne offentlige investeringer, men det falder heller ikke i god jord hos Folketingets partier.

Egentlig er det mærkeligt, at Rasmus Jarlov fra de konservative er så nøjeregnende med finansieringen af en ny ældrecheck m.v.

Danmark er nettobidragyder til EU med et årligt bidrag på omkring 25 mia. kr. hvoraf kun en brøkdel kommer tilbage i form af landbrugsstøtte m.v.

De konservative har accepteret, at de aftalte forhøjelser af forsvarsbudgettet, finansieres med offentlige budgetunderskud. Det var ikke sket i Schlüters tid!

De konservative har også – uden at så meget som blinke – accepteret at Danmarks bidrag til EU stiger med flere milliarder kroner, hvis vi ophæver forsvarsforbeholdet og placerer os i ”hjertet af EU”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s