Når vælgerne vildledes!

Ukraine Invasion Who's Next
Austrian NATO peacekeeping EUFOR troops stop as they patrol in downtown Sarajevo, Bosnia, Monday March 7, 2022. For some European countries watching Russia’s bloody invasion of Ukraine, there are fears that they could be next. Western officials say the most vulnerable could be those who are not members of the NATO military alliance or the European Union, and thus alone and unprotected — including Ukraine’s neighbor Moldova and Russia’s neighbor Georgia, both of them formerly part of the Soviet Union — along with the Balkan states of Bosnia and Kosovo. (AP Photo/Armin Dorgut)

Koldkrigeren Bertel Haarder og den såkaldte forsker, Christine Nissen, fra DIIS, fylder os med løgn om forsvarsforbeholdet.

JA-siden henviser ideligt med beklagelse til, at forsvarsforbeholdet forhindrede deltagelse i EU’s mission i Bosnien.

Fakta er, at i krigsårene 1991-2001 blev der i alt udsendt 18.514 danskere til Balkan, og senere blev 20.254 danskere udsendt som fredsbevarende styrker i perioden 1999 til 2009. Fra 2001 til i dag har flere end 13.000 danske soldater været udsendt til Kosovo. I alt er 12 danske soldater blevet dræbt på Balkan, og 35 er blevet såret.

Danmark var i løbet af 1990’erne det land, der forholdsmæssigt udsendte flest til de internationale styrker, som forsøgte at bremse de omsiggribende konflikter på Balkan. Danmark var også det første land, der satte kampvogne ind i området, og i april 1994 skabte den såkaldte Operation Bøllebank – hvor danske kampvogne efter et bagholdsangreb gik til modangreb og uskadeliggjorde den serbiske stilling.

Der skal også mindes om, at Danmark i 1999 deltog i NATO-bombardementerne af Serbien for at beskytte den albanske befolkning i den serbiske provins Kosovo.

https://www.berlingske.dk/samfund/danmark-deltager-ikke-i-eus-militaere-operationer-det-goer-lande-som-norge?fbclid=IwAR1wNTKXq-AgJuBoR8PiZWrYaPb6s4PGqBRwaYzhr2fG6MRVVnDaimz1LBo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s