Når en demagogisk hattedame vil ophæve forsvarsforbeholdet

I sin iver for at Danmark skal ”helt ind i hjertet” af EU, insisterer hattedamen Stine Bosse på, at ”Danmark skal blive EU-voksen og træde ind i indflydelsen, lukke hullet i kæden og vise despoten i Rusland, at vi naturligvis står tæt sammen i EU. Helt uden at ændre et komma i relationen til Nato”.

Jeg ville jo umiddelbart mene, at det ville være mere afgørende, hvis Storbritannien havde været med. Nu er sagen jo, at Storbritannien altid har bekæmpet de franske forsøg på at opbygge en i forhold til Nato selvstændig militær kapacitet i EU.

UK har forladt EU og udover det hul, Danmark påstås at have skabt, mangler kæden Storbritannien, Norge, Schweiz, Tyrkiet, Bosnien-Hercegovina, Serbien, Kosovo, Montenegro, Albanien og Nord Makedonien.

Hvad angår Nato, lykkes det demagogen Stine Bosse at nedgøre den forsvarsalliance, der har været – og også fremover vil være – den reelle garant for Danmarks sikkerhed.

I Bosses nedrige nedgøring af Nato og USA hedder det:

”Mod vest ser vi et USA, som er vores altafgørende allierede, men som ikke desto mindre over en årrække har trukket sig længere tilbage fra verdensscenen. Det er samtidig tænkeligt, at vi får Trump igen i 2024. Eller en anden lige så yderliggående præsident.

Det er endvidere værd at huske på, at Trump, kort efter sin tiltræden i 2016, åbent såede tvivl om, hvorvidt USA ville stå ved Natos musketér-ed; altså princippet om, at et angreb på ét Nato-medlemsland er et angreb på alle Natos medlemslande. Dette, i kombination med hans begejstring for Putin, sænker vores oplevede sikkerhed via Nato.

Netop dét faktum, at vi ikke partout kan regne med USA, er et afgørende argument for, at vi styrker EU’s fælles forsvarsevne”.

Lykke Friis kan da ikke være tjent med at blive sat i bås med Stine Bosse?

One thought on “Når en demagogisk hattedame vil ophæve forsvarsforbeholdet

  1. Jeg har også svært ved at holde den dame ud, MEN det er jo ikke hende, der er noget væsentligt problem. Dit sprog om den dame sænker desværre niveauet og din troværdighed. DET er ærgerligt. Det er dæmagogi, og her fejler du, Søren Skafte. Du har ellers mange gode vinkler på mangt og meget vidende på et bredt felt, men lige i dette spørgsmål kører du af sporet, desværre. Blandt andet er der i din opremning af lande jo flere IKKE NATO-medlemmer!
    Rivaliseringen mellem UK og F er jo langt fra af ny dato. De ældre UK-borgere er jo holdningsmæssigt på din galaj. Det er deres og din ret til enhver tid, og hvis den skal tages seriøst vil det være formålstjenligt at argumentere sobert. UK, så længe det endnu eksisterer, har aldrig været rigtige europæere og altid haft et horn i siden på Frankrig. Det må være et årtusind gammelt nag fra Normannernes erobring. UK falder fra hinanden med Skotland som den første, dernæst vil Nordirland også falde fra, og måske Wales. Hvad er der så tilbage af imperiet, som de hæger så desperat om. DET er passé. DET ved de unge, og jeg er ret overbevist om, at de vil enten have det diminutive England ind igen en dag – eller emigrare som de samme segmenetr emmigrerer fra Rusland.
    Du har i din foregående artikel fra forleden og afskaffeælsen af forsvarsforbeholdet leveret det smukkeste bevis for med de fineste eksempler på, hvorfor vi skal af med det forbehold, og tak for det! 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s