Bog om hvem der angav Anne Frank, bliver nu skrottet i Holland

Anne Frank

Associated Press, AP, kan onsdag oplyse, at den hollandske forlægger – Ambo Anthos – har trukket bogen tilbage.

Anne Frank, en jødisk pige, og hendes familie måtte under den tyske besættelse af Holland gå i skjul i Amsterdam for nazisterne, og her skrev hun på det, der skulle blive verdens mest berømte dagbog, indtil familien blev stukket og sendt i kz-lejr. Anne Frank skrev dagbogen fra sit skjul i et baghus i Amsterdam i to år, indtil hun blev arresteret og sendt i koncentrationslejr. Både hun og søsteren døde i Bergen-Belsen-lejren i Tyskland, mens hendes mor døde i Auschwitz i Polen.

Bogen, der nu er trukket tilbage hedder ”The Betrayal of Anne Frank: A Cold Case Investigation”, skrevet af den canadiske forfatter Rosemary Sullivan.

På baggrund af seks års research med assistance af en pensioneret efterforsker ved FBI konkluderes det i bogen, at man har identificeret personen, der angav Anne Frank og hendes familie under Anden Verdenskrig. Nemlig en jødisk mand, Arnold van den Bergh, der arbejdede som notar, og som angiveligt gjorde det for at redde sin egen familie.

Den konklusion er ikke ligefrem faldet i god jord hos mandens efterkommere og heller ikke hos hverken jødiske organisationer eller historikere.

En undersøgelse på 69 sider foretaget af 6 historikere og eksperter inden for Anden Verdenskrig viser, at konklusionerne i bogen ”The Betrayal of Anne Frank: A Cold Case Investigation” er “a shaky house of cards” baseret på ”amatøragtig” research.

Mirjam de Gorter, barnebarn af Arnold van den Bergh, som ifølge den kontroversielle bog angav Anne Frank og hendes familie, anmoder forlaget HarperCollins om også at trække den engelsksprogede udgave tilbage. Foreløbig er bogen dog kun trukket tilbage i Holland.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s