Hvem kontrollerer sanktionerne mod Rusland?

Politihunden Rollo

Er der nogen, der kontrollerer om Dan Bunkering eller andre virksomheder omgår sanktionerne mod Rusland via Belarus/Hviderusland? Eller via Kina, Nordkorea, Iran eller Armenien?

Belarus forsynes med olie og gas fra Rusland. Det giver arbejde til de belarussiske olieraffinaderier. De russiske subsidier til Belarus – i form af billig olie og naturgas – er udregnet til at udgøre mellem 15 og 20 procent af landets BNP. Til gengæld går al belarussisk eksport af mælkevarer og kød til det russiske marked.

Det siges, at det samme gælder sanktionsramte vestlige varer, der sælges med Belarus som mellemstation. Pludselig kan man finde produkter som ”belarussisk parma-skinke” eller ”belarussiske østers” i russiske supermarkeder. Kan man finde ”belarussisk krigsmateriel” med postnummer 8520, Lystrup, ”lurmærket belarussisk smør” eller ”Prince of Minsk”?

Det vil i givet fald ikke blive bremset i Belarus, der har et forhold til Rusland som en junkie til sin pusher. Hvideruslands økonomi er fuldstændig afhængig af Rusland. Al energien kommer fra Rusland. Infrastrukturen er afhængig af Rusland. Alle belarussiske militærfolk får deres træning i Rusland. Sproget, som flertallet af hviderusserne taler, er russisk, og det næste angreb på Ukraine kommer sikkert fra Belarus.

One thought on “Hvem kontrollerer sanktionerne mod Rusland?

  1. Tak for henvisningen. Hvis dine oplysniner er rigtige, er der yderligere et par spørgsmål, som vor gymnasieforening og Folketinget skal tage s tilling til asap: 1) Lukke alle huller i embargoen mod Rusland 2) udvide embargoen til også at omfatte Belarus. De har ikke blot elveret opmarchland til de russiske styrker, men også mindst een gang sendt raketter ind i Ukraine.
    Dette er et udmærket eksempel på behovet for en koordineret styrkelse af europæisk sikkerhedspolitik, som vi skal stemme om 1. juni 2022! 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s