Hvornår har det været konservativ politik at følge med tiden?

Mai Mercado1

Justitsminister i KVR-regeringen, Knud Thestrup, der også var formand for De Konservative, fik i 1969 gennemført afskaffelse af voksencensuren til film og gjorde Danmark til det første land i verden, som frigav billedpornografi.

Da De Konservative i 2013 fremlagde et forslag om at skabe bedre rettigheder for prostituerede, så de blandt andet kunne få dagpenge og melde sig ind i en A-kasse, var forslaget ifølge De Konservatives gruppeformand, Mai Mercado, hentet direkte hentet tv-serien Borgen.

Mercado understreger i Berlingske Tidende, at ideen om at skabe bedre forhold for de prostituerede langt fra er død, og ”når der igen kommer en borgerlig regering”, vil hun genoptage arbejdet med at forsøge at sikre de prostituerede flere rettigheder.

I det hele taget er De Konservative tilsyneladende med på den værste: De vil gøre det muligt for transkønnede børn at skifte navn helt ned til 12-årsalderen uden forældrenes samtykke – hvis barnet identificerer sig med et andet køn end det biologiske – altså Søren bliver til Sofie eller omvendt. Vel at mærke uden hverken juridisk eller biologisk at ændre køn.

Det skal også være lettere for en transkønnet forælder at skifte titlen som far ud med mor – og omvendt.

De Konservative argumenterer med, at de er ”nødt til at følge med tiden”, siger Birgitte Klintskov Jerkel og tilføjer, at de er ”opmærksomme på de strømninger, der er i samfundet”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s