Kujoner og tøsedrenge i spidsen af dansk forsvar

I dag er det 20 år siden, at det italienske krydstogtskib Costa Concordia den 13. januar 2012 forliste. Netmediet Olfi.dk sammenlignede for 2 år siden Forsvarsministeriets tidligere departementschef Thomas Ahrenkiel og krydstogtskibet Costa Concordias kujonagtige kaptajn, Francesco Schettino.

Thomas Ahrenkiel er i anledning af den spektakulære sag med FE-chef Lars Findsen trukket frem af glemslen, og sammenligningen med Schettino er slående.

Kaptajn Francesco Schettino blev idømt 16 års fængsel for i 2012 at have sejlet krydstogtskibet tæt under land ved den italienske ferieø Giglio, hvorved det grundstødte og sank. Forliset endte med at koste 33 mennesker livet.

Med tanke på Ahrenkiel og alle de andre kalamiteter i Forsvarsministeriet er det tydeligt, at vi i Danmark mangler en kommandør Gregorio De Falco, der ved Costa Cordias forlis beordrede kaptajn Francesco Schettino, der som en af de første var gået i bådene, til ”for helvede, at komme tilbage på skibet i en fart!”

Thomas Ahrenkiel, skulle i øvrigt efter planen tiltræde som ny dansk ambassadør i Berlin i september 2020. Netop som han skulle været startet, blev han dog fritaget fra tjeneste efter en alvorlig kritik af Forsvarets Efterretningstjeneste, hvor han havde været chef fra 2010 til 2015 – en undersøgelse frikendte et år senere Ahrenkiel.

Thomas Ahrenkiel fortsatte i stedet i en ny rolle i først Forsvarsministeriet og siden Udenrigsministeriet, inden han i november 2021 forlod Slotsholmen til fordel for et job som europæisk direktør for det internationale konsulent- og rådgivningsfirma Macro Advisory Partners ApS.


https://olfi.dk/2019/12/14/han-er-billedet-paa-en-faretruende-tendens/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s