Covid-19 vaccinationsprogrammet og Den Store Bastian

Den Store Bastian Mcron

Den store Bastian er en børnebog skrevet og tegnet af en tysk børnelæge fra Frankfurt am Main, Heinrich Hoffmann, i 1845. Bogen indeholder en samling børnevers og -rim, som skal lære børn, hvor dårligt det går den, der ikke opfører sig ordentligt.

Den første danske udgave udkom først i 1867 med titlen Den store Bastian eller Vær lydig. Lystige historier og morsomme billeder for børn imellem 3-6 år.

Mange vil huske de opbyggelige historier og turen i blækhuset, som konsekvens af uartighed. Ikke alle slap dog så let. Den slemme Frederik, der fortjent blev bidt af en hund, må lidende gå til sengs. ”En doktor kom og skrev latin og gav ham bitter medicin”.

I den aktuelle debat om covid og vaccinationer er det endnu sådan, at sundhedslovens krav om informeret samtykke garderer borgerne mod tvangsvaccinering.

Italien

I Italien bliver alle over 50 fra den 15. februar 2022 tvunget til at lade sig vaccinere.

Frankrig

I Frankrig, hvor 92 pct. af dem over 12 år er vaccinerede, opfordrede præsident Emmanuel Macron ifølge Le Parisien onsdag den 5. januar 2022 i stærke vendinger restgruppen til at lade sig vaccinere.

Vaccinemodstanderne ville ikke umiddelbart blive kastet i fængsel eller tvangsvaccineret, men Macron lagde ikke skjul på sit syn på vaccinemodstanderne: de var røvhuller, der pissede ham af, og de kunne rende ham noget så grusomt (”J’ai envie d’emmerder les non vaccinés”)!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s