Konservative vil gennemføre besparelser i Danmarks Radio

DR hest

Venstre, Konservative og Liberal Alliance blev sammen med Dansk Folkeparti i medieforliget i 2018 enige om, at DR skulle spare 20 procent fra 2019 til 2023 svarende til 689 millioner kroner om året, når besparelsen var fuldt implementeret.

Den første del af besparelserne er blevet gennemført, men den anden sparerunde på 260 millioner kroner blev annulleret af Socialdemokratiet og støttepartierne i aftalen om finansloven for 2021.

I et nyt finanslovsudspil fra Konservative vil partiet gennemføre anden del af 20-procentsbesparelsen i DR, som blev vedtaget af den daværende VLAK-regering i 2018. Ifølge partiet vil det give en besparelse i DR på 120,4 millioner kroner i 2022.

Er det muligt?

Da de kom frem, at udenrigskorrespondent Johannes Langkilde i sin tid havde forhandlet sig frem til, at konens hest, Jazz, skulle med til USA formedelst en transportudgift på 70.000 kroner overbeviste det mange danskere om, at der kunne spares på DR-budgettet med licensfinansierede udgifter på 3.852 mio. kr. (i 2020).

DR-journalisterne Steffen Kretz og Lillian Gjerulf Kretz flyttede i 2017 til Washington med deres to børn for begge at blive USA-korrespondenter som erstatning for den glimrende Stéphanie Surrugue.

Forventningerne til Steffen Kretz og Lillian Gjerulf Kretz var fra starten store, men de er langt fra blevet indfriet.

Steffen Kretz havde tidligere været korrespondent i New York, mens Lillian Gjerulf Kretz, der senest var vært på DR’s ”Sundhedsmagasinet”, havde ingen – ligesom i ingen som helst – forudsætninger for at dække USA.

Mens Steffen Kretz har forfulgt sin egen venstreorienterede opfattelse, har Lillian Gjerulf Kretz siden bekræftet de bange anelser. Parrets dækning af præsidentvalget i USA var intet mindre end katastrofalt, og siden er hun fremturet – skiftevis mellem håbløse analyser og lange perioder, hvor vi absolut intet hørte fra korrespondenten.

Nu vurderer USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, at USA’s diplomatiske boykot af Vinter-OL i Beijing, der finder sted fra 4. februar til 20. februar 2022, er en optrapning, som ”skal sende et klart signal til det kinesiske styre om, at USA ser meget alvorligt på, og fordømmer, Kinas overtrædelser af menneskerettighederne”.

Javel, så blev vi så kloge.

Om det virtuelle topmøde, der den 7. december 2021 finder sted mellem Biden og Putin, kan en hektisk Lillian Gjerulf Kretz informere de undrende lyttere på DR’s P1 om, at der er mistillid mellem Biden og Putin og at mødet nok vil fokusere på situationen i Ukraine.

Aha!

Kretz mener samtidig at vide, at præsident Biden ikke har ”røde linjer” som i Syrien (?), men måske vil true med harske økonomiske sanktioner.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s