Gentofte

Byggesagsbehandling

Gentofte Kommune kradser i år 5,7 mia. kr. ind i kommunale indkomstskatter fra kommunens 75.000 borgere, og hver eneste borger betaler hvert år 5.337 kr. for kommunens administration.

I Gentofte går sagsbehandlingen af byggesager temmelig trægt. Det viser EjendomDanmarks årlige undersøgelse, som netop er offentliggjort. Gentofte er faldet ned til plads nr. 86 fra plads nr. 72 i 2020.

Lange sagsbehandlingstider, bureaukrati og vilkårlighed i byggesager koster erhvervslivet dyrt og modarbejder ønsket om flere betalelige boliger.

Kommunen burde ikke mangle økonomiske ressourcer. Alligevel kritiseres Plan og Byg i Gentofte Kommune for de urimeligt lange sagsbehandlings- og ventetider på byggeansøgninger i Gentofte Kommune. Ved de nabohøringer, der kun modvilligt gennemføres, ignoreres berettigede indvendinger.

EjendomDanmarks opgørelse står ikke alene. Dansk Industri har i 2021 gennemgået behandlingstiden for byggesager i landets kommuner og her ligger Gentofte på en forsmædelig 49. plads.

På landsplan indtager Gentofte Kommune en lidet prangende plads som nr. 31 på listen over hvor stor en andel af de kommunale opgaver, der udbydes i fri konkurrence.

Når det kan ske i en angiveligt veldrevet og borgerlig ledet kommune, er spørgsmålet hvad der er at kæmpe for ved kommunalvalget?

Burde kommunens ledelse ikke fokusere på borgerne i stedet for ligusterhække? Burde de valgte repræsentanter ikke koncentrere sig om at sikre en sømmelig forvaltning af borgernes enorme bidrag til fællesskabet?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s