Imens i Frankrig….

Mireille Knoll

Det grusomme mord på en jødisk kvinde har chokeret Frankrig og kastet benzin på den hede debat om sikkerhed, som de antisemitiske strømninger, der findes i den islamistiske terror, har givet anledning til i store dele af den franske befolkning.

Daglige trusler om vold

Terror og voldskriminalitet er et ægte problem i Frankrig. Landet har den næsthøjeste kriminalitetsrate (49 point) ifølge den store database Numbeo. Kun Belarus er værre med 60 point – Sverige ligger med 47 point lavere.

Til sammenligning er tallet for Danmark lige under 27 point. Med andre ord er den reelle vold og kriminalitet i Frankrig næsten dobbelt så alvorlig, som det vi oplever.

Sikkerhed eller mangel på samme er da også det altoverskyggende tema i fransk politik – langt vigtigere end stigende udgifter, sociale forskelle eller klimakrise – og afgørende for mange vælgere ved det kommende præsidentvalg.

Målinger viser, at for 96 procent af de franske vælgere, der vil stemme på indvandringskritiske partier som Marine Le Pens Rassemblement National, er sikkerhed det vigtigste spørgsmål.

På tværs af partierne nævner 82 procent af franskmændene, at de er så bekymrede for sikkerheden i deres land, at det vil være den helt afgørende faktor for hvem der skal have deres stemme ved næste års præsidentvalg

Tallene stammer fra en meningsmåling, som instituttet Fiducial-Odoxa har udført for avisen Figaro. Blandt de enkelte temaer, som vælgerne går op, er de stigende priser og sundhed naturligt nok vigtige. Men det er vold, terror og kriminalitet, der samlet er det mest vigtige tema i det kommende politiske opgør

De bekymrede franskmænd findes i alle politiske partier, men det er højrefløjen, der er mest optaget af terror og vold. Men selv hos socialisterne og de grønne tæller sikkerhed for henholdsvis 67 og 64 pct. mere end sociale forskelle eller klima.

Drabet på Mireille Knoll

Mireille Knoll, der i en ganske ung alder måtte flygte fra Paris til Portugal for at undslippe nazisternes jødejagt, insisterede på livet og på det gode i andre.

Den tro bevarede hun indtil en eftermiddag i marts 2018. Her åbnede den gamle dame for sidste gang sin dør for andre. Ind kom først en ung fyr, hun havde kendt, siden han var lille. Siden ringede han efter en ven.

Det næste, verden så til Mireille Knoll, var et umenneskeligt og grufuldt syn. Brandmændene kom til, fordi det brændte i hendes lejlighed. Her fandt de den gamle dame delvist forbrændt. Men det stod hurtigt klart, at hun ikke var død på grund af branden. Hun var blevet stukket 11 gange med en kniv. I halsen, brystet, maven og ryggen.

Tirsdag den 26. oktober 2021 begyndte retssagen imod hendes bødler, der stak hende ihjel mens de på arabisk råbte ”Gud er stor”.

Der er ingen tvivl om at sagen vil blive fulgt tæt af franske medier, ligesom kriminalitet, islamisering, antisemitisme og indvandring vil indgå i valgkampen frem mod det franske præsidentvalg i april 2022.

https://www.berlingske.dk/europa/mordet-paa-en-joedisk-kvinde-var-grusomt-og-har-chokeret-en-nation-det-er

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s