Akutte 112-opkald mislykkes fortsat

Buster Reinhardt1

Problemer med de såkaldt mistede 112-opkald er fortsat, siden Berlingske 9. september første gang beskrev sagen.

Politikerne i Region Hovedstaden blev den 21. september 2021 enige om et kommissorium til undersøgelse af skandalen om forsinkede opkald til 112.

Formand for Sundhedsudvalget, Christoffer Buster Reinhardt, der er konservativ spidskandidat til regionsrådet, ser frem til en grundig undersøgelse af sagen.

”Vi er mange, der har behov for en grundig beskrivelse af, hvad der helt konkret sker, når man som borger ringer 112 i en travl periode. Så det er vigtigt, at vi med undersøgelsen kan få slået fast, at der ikke er borgere, der ikke får den hjælp, de har brug for. Vi skal også se på løsninger, hvis borgere venter unødvendigt længe i telefonen,” sagde Christoffer Buster Reinhardt.

Regionsrådet har nu modtaget en redegørelse for forholdene i Akutberedskabet, og Berlingske Tidende kan den 7. oktober 2021 oplyse, at en whistleblower allerede i 2019 advarede topledelsen om mistede opkald i 2019. En bekymret medarbejder fra vagtcentralen advarede i juledagene 2019 om, at vagtcentralen hver dag ”mistede” 15-50 akutte 112-opkald, og at det kunne komme til at koste menneskeliv.

Sagen blev fremlagt for Region Hovedstadens koncerndirektion, det vil sige den øverste og centrale ledelse i regionen. Men ifølge redegørelsen blev sagen siden henlagt, og det hævdes, at politikerne aldrig blev orienterede om indholdet.

Oplysningerne er bemærkelsesværdig, da det er dokumenteret, at allerede i februar 2020 orienterede en medarbejder den konservative formand for sundhedsudvalget, Christoffer Buster Reinhardt, om de skandaløse forhold.

Med en åbenbar inadækvat ledelse fra den ansvarlige udvalgsformand, og en reaktionstid på mere end halvandet år er det ikke underligt, at meget sejler i Region Hovedstaden.

Siden skandalen kom frem i lyset, er det ikke lykkedes at stille 535 opkald igennem inden for 22 sekunder, og i alt mislykkedes 1.093 omstillinger til vagtcentralen i september, skriver Berlingske den 5. oktober 2021.

”Der er stadig mistede opkald, og det er der på hver eneste vagt. Det er faldet, efter der er kommet fokus på det, og efter at der er lavet nogle tiltag, men problemet er ikke løst,” siger en anonym medarbejder til Berlingske.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s