Er Udenrigsministeriet pengene værd?

asiatisk plads

Kun de, der ikke forstår de dybere sammenhænge, undrer sig over regeringens håndtering af krisen i Afghanistan. Kritik af Udenrigs- eller Forsvarsministeriets krisehåndtering er nærmest upassende.

Mens Taleban indtog Afghanistans hovedstad, Kabul, og sendte Danmark ud i en kaotisk og uplanlagt evakuering, holdt forsvarschef Flemming Lentfer ifølge Olfi.dk en privat fest på Flyvestation Karup. Samtidig festede statsministeren og forsvarsministeren på Fyn.

Den utrolige historie slutter ikke her. Søndag den 15. august 2021 flygtede danske diplomater over hals og hoved fra Kabul med ambassadør Nathalia Feinberg i spidsen – og lod danske statsborgere i stikken. I løbet af nogle få dage opdagede Udenrigsministeriet det uhensigtsmæssige i ikke at have en ambassadør i Kabul, hvorefter hun selvfølgelig vendte tilbage. I mellemtiden havde Udenrigsministeriet været nødsaget til at sende diplomater fra København til Kabul lufthavn for at hjælpe til med evakueringen.

Af Forslag til finanslov for 2022 fremgår at Udenrigsministeriets opgave er at føre regeringens udenrigs- og udviklingspolitik ud i livet. Det indebærer, bl.a. at:

– Udenrigsministeriet hjælper danskere, der er havnet i vanskelige situationer i udlandet og opdaterer løbende rejsevejledninger for udlandsrejse.

Spørgsmålet er om vi får value for money for de 2.386,8 mia. kroner, regeringen lægger op til vi tildeler udenrigstjenesten i 2022?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s