Indtryk fra Tokyo

Tom Daley

I dækningen af olympiaden i Tokyo har medierne haft opmærksomhed på andet end de sportslige præstationer.

Der har været ganske meget om mænd, der græder, og utallige gange har vi på TV set Danmarks bedste badmintonspiller, Viktor Axelsen, med tårerne strømmende efter hans overbevisende indsats i finalen mod kinesiske Chen Long og dermed en fortjent guldmedalje.

Der har også været fokus på rimeligheden af transkønnedes deltagelse. New Zealands transkønnede vægtløfter, Laurel Hubbard, blev udsat for voldsom kritik, der utvivlsomt har bidraget til Hubbards beslutning om at indstille karrieren.

Vi har snakket om rimeligheden af kravet til kvindelige beachvolley-spillere om at spille i diminutive bikiniunderdele frem for mere tækkelige shorts. De tyske kvindelige gymnasters bidrog til af-seksualisering, da de insisterede på at gennemføre deres øvelser i tætsiddende heldragter.

Især har der dog været opmærksomhed omkring den britiske udspringer, Tom Daley, der ikke kun er homoseksuel, men også afslørede, at han havde lært at strikke.

Tom Daley, der har været en af Team GB’s superstjerner med en guld- og en bronzemedalje, vakte opmærksomhed, da han sad på tilskuerrækkerne og strikkede.

Tolerancen er imidlertid ikke lige stor alle vegne. Ifølge Yahoo har The Times beskrevet hvordan transkønnede og andre medlemmer af LGBT-samfundet er blevet omtalt som “snavs”, “perverterede” og “psykopater” på russisk stats-tv.

På kanalen Rossiya 1 blev der angiveligt vist optagelser af Daley og hans mand, Lance, efter Daleys guldmedalje i konkurrencen, hvor Rusland vandt bronze. Den russiske udspringer blev karakteriseret som en “normal fyr”, men Daley blev karakteriseret som “en britisk homoseksuel”.

Programværten skulle have nævnt, at “i Storbritannien har de selvfølgelig deres egne værdier”, hvortil en paneldeltager i studiet kaldte LBGT-atleter for “en vederstyggelighed”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s