Ib Knudsen, KV 2021 og kvindelige kandidater

ib_knudsen

Da Ib Knudsen, partiforeningsformand for Socialdemokratiet i Kerteminde Kommune, i slutningen af januar blev spurgt af Fyens Stiftstidende, om hvorfor det er så svært at få unge kvinder til at stille op til kommunalvalg, sagde han:

“Vi har også svært ved at tiltrække kvinder til byrådet, og det er en problemstilling, der er alle steder. Og de kan skrige lige så meget på ligestilling, som de vil, når de ikke vil stille op alligevel.”

Og da han så bliver spurgt om hvorfor der er brug for flere kvinder, svarer han:

“Ja, det har vi til de bløde udvalg, der er det rart nok at have kvinder med. De har jo mere fingeren på pulsen med skole og ældre i alle de der bløde udvalg, der har de en del mere indsigt”.

Helvede brød løs

Helvede brød løs, og kritikken fra blandt andet partifællerne i kommunen og på Fyn fik Ib Knudsen til at trække sig som partiforeningsformand.

“Det er med en tåre i øjenkrogen og en klump i halsen, at jeg har valgt at trække mig som formand for Socialdemokratiet i Kerteminde kommune, men som omstændighederne er lige nu, er det den eneste mulighed, så der kan blive arbejdsro i partiforeningen.

Jeg vil gerne sige undskyld, fordi jeg kom med en så negativ udtalelse i avisen, mandag den 25. januar 2021, og tager det fulde ansvar”, skrev Ib Knudsen i en pressemeddelelse.

Ib Knudsens bidrag til ligestillingen

Debatten om kvindelige kandidater har ikke været begrænset til Socialdemokratiet, og efterhånden som opstillingslisterne til kommunal- og regionsvalget i november 2021 bliver offentliggjort skal det blive interessant at se om debatten om kvindelige kandidater har båret frugt.

Det kan meget vel vise sig, at den gæve Ib Knudsen fra Kerteminde er den person, der har gjort mest for ligestillingen i mange år.

One thought on “Ib Knudsen, KV 2021 og kvindelige kandidater

  1. Det er en ondskabsfuld tendens, at man kun må udtale sig på en bestemt måde. Alt bliver lynhurtigt brugt imod én, om der falder et ord forkert. Vejen frem er ikke at give efter, men at kæmpe for at sige sandheden som den er og stå på de værdier, man har. Trump har banet vejen. Han siger tingene lige ud, tager sine smæk og fortsætter.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s