FN-kapacitet til LEGO Fonden

Anne-Birgitte-Albrectsen

I februar 2021 blev det meddelt, at Anne-Birgitte Albrechtsen i juni 2021 ville træde tilbage som administrerende direktør for den store hjælpeorganisation Plan International i London. Årsagen er, at hun fra den 1. september 2021 skal være administrerende direktør for LEGO Fonden.

LEGO Fonden

LEGO Fonden har fokus på læring gennem leg, den støtter blandt andet skoleprogrammer, forskning og arbejder blandt andet også for at udbrede kendskabet til LEGO. Fonden ejer 25 procent af familievirksomheden og har en egenkapital på omkring 15 milliarder kroner.

Anne-Birgitte Albrectsen trådte sidste år ind i LEGO-Fondens bestyrelse og afløser til september John Goodwin som fondens øverste chef.

Ifølge Globalnyt har LEGO Fondens bestyrelsesformand, Thomas Kirk Kristiansen, i den anledning udtalt: “Jeg er meget glad for at byde Anne-Birgitte Albrectsen velkommen som ny administrerende direktør for LEGO Fonden. Anne-Birgitte er en stærk leder, og hendes erfaring med menneskerettigheder, bæredygtig udvikling og fortalervirksomhed er uovertruffen. Hun har en dyb forståelse af de udfordringer, vi står over for, når vi søger at give alle børn mulighed for at blive kreative og engagerede og for at kunne lære hele livet, uanset hvor de er, eller hvad deres omstændigheder måtte være.”

Plan International

Anne-Birgitte Albrechtsen har siden 2015 været chef for Plan International med hovedkvarter i London. Den globale hjælpeorganisation har fokus på verdens mest udsatte børns rettigheder og vilkår og organisationen er aktiv i 75 lande. I 2020 lykkedes det Plan International at mobilisere næsten 7 mia. kroner til støtte for over 26 millioner piger og mere end 24 millioner drenge over hele verden.

I Danmark er PlanBørnefonden en del af Plan International.

Anne-Birgitte Albrechtsens karriere

Inden Albrechtsen kom til Plan International har hun siden 1997 haft en bemærkelsesværdig karriere i FN’s udviklingsorganisation UNDP og senere Assisterende Generalsekretær i FN og Deputy Executive Director for Management ved FN’s befolkningsorganisation, UNFPA.

Anne-Birgitte Albrechtsen (f. 18.7.67) blev cand.jur. fra Københavns Universitet i 1991 og blev straks ansat som fuldmægtig i Udenrigsministeriet, hvorfra hun i september 1994 blev udsendt som ambassadesekretær ved FN-missionen i New York.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s