Præsident Biden og støtten til amerikansk økonomi

Capitol1

Det amerikanske senat vedtog lørdag den 6. marts 2021 præsident Bidens COVID-19 stimulusplan på 1,9 billioner dollars. Vedtagelsen skete med Demokraternes stemmer for og Republikanerne imod – 50-49.

Fordi senatet ændrede lovforslaget, vil det nu blive sendt tilbage til det demokratiske flertal i Repræsentanternes Hus, hvor det sandsynligvis vil blive godkendt tirsdag, hvorefter Biden kan underskrive loven.

Støttepakken indebærer den største udvidelse af sundhedsvæsenet siden Obama-Care, en midlertidig plan for at begrænse børnefattigdom og at millioner af amerikanere kan se frem til at modtage 1.400 dollars. Derudover er statslige og lokale regeringer klar til at få mere end 350 milliarder dollars i hjælp, og skoler vil få ny finansiering. Alt sammen noget, som alle demokrater håber, vil fremskynde en hurtigere økonomisk genopretning længe før de skal møde vælgerne ved Midtvejsvalgene i 2022.

Hjælpepakken vil betyde, at der ydes 300 dollars om ugen i ekstra arbejdsløshedshjælp, ligesom de første 10.200 dollars i arbejdsløshedsforsikringsydelser ikke er skattepligtige for husstande med indkomster på mindre end 150.000 dollars.

Hjælpepakken inkluderer også 160 milliarder dollars til vaccine- og testprogrammer, der skal hjælpe med at stoppe spredningen af Coronavirus. Senatet vedtog også et forslag om at øremærke 800 millioner dollars til at afhjælpe problemerne for unge hjemløse.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s