Michael Aastrup Jensens politiske karriere

Aastrup palmer

Mens Michael Aastrup Jensen er gået i flyverskjul, kan der være grund til at reflektere over hans og partiet Venstres situation.

Ved valget i 2019 havde partiet en tilslutning på 23,4 pct., der blev omsat i 43 mandater. Det betød opretholdelse af en betydelig offentlig partistøtte, og økonomisk støtte til folketingsgruppens arbejde på Christiansborg og til et stort antal partiansatte. Desuden har kommentatorer, rådgivere, public affairs-folk osv. haft deres karriere i og omkring Venstre.

Hvis de nuværende meningsmålinger holder til næste valg, vil Venstre kun opnå tilslutning fra 13,6 pct. og dermed 25 mandater i Folketinget.

Det er altså ikke kun Michael Aastrup Jensen, der som følge af Dubai-skandalen må stille sig om i køen af arbejdsløse. Han får følgeskab af 18 Folketingskolleger og et utal af andre, der hidtil har haft deres udkomme fra det kriseramte liberale konglomerat i Danmark.

Den mindskede efterspørgsel efter Jarl Corduas analyser af magtkampene i Venstre vil betyde, at han fuldt ud kan hellige sig “Hitlers Æselører”, reportager fra Panzermuseum East og hans krigshistoriske analyser.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s