Danmarks holdning til Ægypten. Hvad laver Jeppe Kofod egentlig?

al-Sisi

Dagbladet Information har beskrevet hvordan Egyptens præsident, Abdul Fattah al-Sisi med hård hånd slår ned på menneskerettighedsaktivister og oppositionelle elementer. Senest er tre egyptiske menneskerettighedsaktivister blevet anholdt efter et møde med 13 ambassadører fra blandt andet Danmark, men løsladt igen efter en international protestkampagne.

Udenrigsminister Jeppe Kofod besøgte i slutningen af september Egypten, hvor han blandt andet drøftede migration og menneskesmugling med den egyptiske udenrigsminister, Sameh Shoukry. Ifølge landets udenrigsministerium løber danske investeringer i Egypten alene inden for de seneste år op i omkring en million dollar.

Jeppe Kofod har for nylig annonceret en relancering af dansk udenrigspolitik, der skal være baseret på værdier, herunder menneskerettighederne, men Jeppe Kofod har ikke ønsket at kommentere menneskerettighedssituationen i Ægypten.

Frankrig har faktisk protesteret mod menneskeretssituationen i Egypten. Human Rights Watch, Amnesty International og andre organisationer har protesteret, og 500 borgere har i avisen Le Monde underskrevet en protest mod forholdene i Ægypten.

Alligevel modtages præsident, Abdul Fattah al-Sisi i Paris mandag den 7. december 2020 med pomp og pragt af præsident Emmanuel Macron.

Ligesom Jeppe Kofod viger tilbage for at kommentere knægtelsen af basale menneskerettigheder i Hong Kong, har ministeren også afstået fra at kommentere situationen i Ægypten. Spørgsmålet melder sig: Hvornår kan vi vente at se præsident Abdul Fattah al-Sisi blive modtaget af Dronningen i København og udstyret med Elefantordenen?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s