Hvorfor hører vi ikke noget fra A.P. Møller og bestyrelsesformanden i Danske Bank?

MRV-regler Maersk

I årevis har Danske Bank instrueret medarbejdere i at lade bankens egen ejendomsmæglerkæde, Home, kræve overpris fra bankens mest sårbare og forgældede kunder.

Beretningen om bankens forretningsmetoder kommer efter offentliggørelsen af en stribe af andre skandaler i banken:

  • Hvidvask i gigantisk omfang
  • Ulovlig gældsinddrivelse
  • Flexinvest Fri, hvor kunder blev anbefalet at investere i et produkt, som banken forventede ville påføre dem tab.
  • 3.000 erhvervskunder haft aftaler om rabatter, når de handler valuta, hvor rabatterne ikke altid er ydet.
  • Op til 27.000 investeringskunder har fået oplyst forkerte gevinster og tab, som har ført til, at nogle kunder har fået indberettet forkerte oplysninger til skattemyndighederne.
  • Den nyeste af de sager, offentligheden har kendskab til, handler om, at banken for investeringskunder har investeret midler med en anden risikoprofil og tidshorisont end det aftalte.

Ifølge bankekspert Lars Krull er det slemt, at der i årevis har været fejl, som betyder, at kunder er blevet håndteret forkert og kan have lidt tab, men ifølge ham er det et generelt problem i banksektoren.

Selvom Danske Bank måske ikke er det eneste medlem af FinansDanmark med flosset moral, er det påfaldende, at vi slet ikke hører noget fra hovedaktionæren – A.P. Møller – eller bestyrelsesformanden – Karsten Dybvad.

Karsten Dybvad tiltrådte i december 2018 som formand for Danske Bank, efter banken under den tidligere formand Ole Andersen var havnet i den gigantiske hvidvaskskandale.

Karsten Dybvad havde inden fra 2. oktober 2010 til 7. december 2018 været administrerende direktør i Dansk Industri. Han har tidligere været departementschef i Statsministeriet fra 2005-2010.

Den 65-årige Karsten Dybvad kom oprindelig fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, man avancerede via LO, Finansministeriet og Transportministeriet til posten som departementschef i Statsministeriet.

Karsten Dybvads nære forbindelser til Socialdemokraterne har ikke stået i vejen for at Dybvad blev indstillet til posten som bestyrelsesformand for Danske Bank af storaktionæren A. P. Møller Holding.

Siden december 2018 er det ikke meget vi har hørt til Karsten Dybvad. Ikke engang den voldsomme kritik tidligere i 2020 af en lønforhøjelse til bankens bestyrelse på 44 pct., der betød at Dybvad nu er den bedst lønnede formand for en bank i Norden, gav anledning til kommentarer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s