Når Politiken misinformerer

Erdogan

I Michael Seidelins artikel i Politiken den 15. august 2020, ”Macron sætter hårdt mod hårdt og sender krigsskibe for at stoppe Erdogans kanonbådsdiplomati” – https://politiken.dk/udland/art7886790/Macron-s%C3%A6tter-h%C3%A5rdt-mod-h%C3%A5rdt-og-sender-krigsskibe-for-at-stoppe-Erdogans-kanonb%C3%A5dsdiplomati, anføres bl.a.:

”Præsidenten bruger syriske lejesoldater – hvervet blandt terrororganisationer – i sin intervention i Libyen til støtte for en regering med sympatier for det yderligtgående Muslimske Broderskab, som han selv har sympatier for”.

Det ville have øget artiklens værdi, hvis det var fremgået, at Libyen siden 2015 har haft en overgangsregering som er baseret på en politisk aftale, der blev faciliteret af FN. GNA-regeringen (Government of National Accord) er af FN’s Sikkerhedsråd (og EU) anerkendt som den eneste legitime regering i Libyen.

Regeringen, der ledes af Fayez al-Sarraj, anerkendes imidlertid ikke af oprørere organiseret i Libyens Nationale Hær, LNA, under ledelse af general Khalifa Haftar.

Det kunne have været nok så interessant, hvis artiklen havde redegjort for motiverne bag Frankrigs støtte til oprørerne på samme tid, hvor EU anerkender regeringen i Tripoli.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s