Når turister hærger

Paolina Galleria Borghese

Dagbladet BT kan viderebringe den oprørende historie om en 50-årig mand fra Østrig, der i et forsøg på at tage en selfie slængede sig hen over en statue. Det kunne skulpturen dog ikke bære, og overvågningsbilleder viser, hvordan manden brækker tre tæer af statuen, der forestiller Napoleons søster Paolina Bonaparte og er lavet af skulptøren Antonio Canova.

Heldigvis var der tale om en gipskopi og den originale skulptur af Pauline Bonaparte som Venus Victrix udført af Antonio Canova kan stadig beses i Galleria Borghese i Rom, hvor et besøg anbefales stærkt.

New York Times kan berette, at den østrigske turists dårlige opførsel langt fra er enestående. I juni tog to tyske turister en dukkert i Canale Grande i Venedig. I denne måned brugte en fransk turist en sort filtpen til at udødeliggøre sit ophold i Firenze på byens berømte Ponte Vecchio, og senest er det fotodokumenteret, at en kvindelig turist kravler rundt på tagene i Pompeji.

Udenlandsk turisme i Italien er som følge af Corona-krisen faldet drastisk i år. og de økonomiske tab er mærkbare. Det får dog ikke italienerne til at acceptere turister, der går amok. ”Vi er trods alt ikke Det Vilde Vesten” siger de, og der er bestræbelser på at skærpe straffene for overtrædelse af reglerne.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s