Faldende aktiekurser i USA

Jerome Powell1

Fredag morgen faldt kurserne I Australien og på de asiatiske markeder efter torsdagens markante kursfald i USA.

Det var en række dårlige nyheder, der gjorde at investorerne ikke længere kunne lade som om økonomien fuldstændig havde genvundet sin styrke efter Corona-epidemien.

I USA er smittetrykket steget i takt med, at mange delstater har åbnet mere og mere. Det har ført til en øget frygt for, at en anden bølge vil ramme landet, hvor flere end 112.000 mennesker i forvejen er døde med covid-19. Samtidig er Kongressen delt i spørgsmålet om yderligere hjælpepakker

De globale aktiemarkeder er efter flere ugers optur kastet ud i kraftige fald. Torsdag smed investorerne alt, hvad der havde med risiko at gøre, og kursfaldene ser ud til at fortsætte fredag. Alene det toneangivende Dow Jones-indeks faldt med 6,9 pct. – det største fald i tre måneder. S&P-indekset og Dow Jones smed begge over 5 pct. I Asien dykker børserne fredag morgen også kraftigt.

Analytikere mener, at markederne har været præget af en overdreven optimisme, og da USA’s centralbank, Federal Reserve, onsdag tegnede et dystert billede af USA’s økonomi, mistede børserne optimismen. Formanden for Federal Reserve, Jerome Powell, advarede om at det fortsat var usikkert om bunden var nået, ligesom genopretningen var “extraordinarily uncertain.”

Der er udsigt til nulrente, så langt øjet rækker – frem til mindst udgangen af 2022 – og den opdaterede økonomiske prognose fra centralbanken lød på en minusvækst i 2020 på 6,5 pct. og en arbejdsløshed på 9,3 pct. ved årets udgang.

Jerome Powell, efterlyste samtidig yderligere økonomisk hjælp fra politikerne i USA, som foreløbig har vedtaget tre hjælpepakker til samlet 3.300 mia. dollars.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s