Hvad vil Berlingske med Amalie Lyhne?

Selsing - Lyhne - Abildgaard

Når jeg læser Amalie Lyhne i Berlingske Tidende, fremkaldes mindelser om den 80-konservatisme, Lyhnes venstreorienterede forældre tog afstand fra. I Lyhnes generationsopgør indgår neoliberale længsler efter ”rygrad” hos den borgerlige opposition og beklagelser over det manglende mod til rationelle prioriteringer, når det gælder de svære sundhedsspørgsmål, som covid-19 giver anledning til. Man kommer uvilkårligt til at tænke på Margaret Thatcher, og jeg er sikker på at Lyhne har en komplet samling af Thatchers og Reagans taler.

Snusfornuften hos Amalie Lyhne minder også om en politiker som Mette Abildgaard, der også hænger fast i fortiden – her er det blot vulgærliberale venstrefløjsmeninger fra begyndelsen af 1990’erne.

Mette Selsing har i Berlingske Tidende beskrevet fænomenet således:

”Partiet de Konservative er, som resten af borgerligheden, delt i to: et værdivenstreorienteret segment og et borgerligt segment. I den lille folketingsgruppe sidder nu et par reelt konservative typer som Rasmus Jarlov og Marcus Knuth. Men så er der også én som Mette Abildgaard, hvis placering i et konservativt parti er en gåde for hver en tænkende, læsende borgerlig. Mette elskede SAS-reklamen og dens nedgørelse af det skandinaviske.

Mette Abildgaard. Denne kakofoni af venstreliberale floskler, solgt som en slags borgerlighed af et væsen, der ingen anelse har om den borgerlige orden. En mur af håndbold og uvidenhed og papegøjeeftersnak af tidsånden. Det er bløde flæskesvær, det er enfoldig pekingeserhund, når man har brug for en schæfer, det er slud i august. Man tænker: hvad skal vi egentlig med det her?

Hvad skal et konservativt parti dog med Mette Abildgaard, hvis vulgære omfavnelse af kulturelt selvhad blot reproducerer de allermest elendige venstrefløjstanker fra 1990erne (selv de røde har forladt dem!): Det ved Mette blot ikke. Mette er bare glad, glad, glad. Vuf. For at sidde i Folketinget, for at bløppe i medierne, for at lege politik. Det bliver lidt tungt i længden, ikke?”

https://www.berlingske.dk/ledere/frygt-goer-genaabningen-af-danmark-mere-forsigtig-og-forvirrende-end

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s