Hvorfor er Italien så hårdt ramt af coronavirus?

Corona-virus

Pr. 7. marts 2020 er der i Italien 197 døde som følge af coronavirus. Der er registreret 3.916 tilfælde og i øjeblikket er 523 personer i intensiv behandling – hovedparten i regionen Lombardiet. 414 tidligere smittede patienter rapporteres nu raske.

Italien har det største antal dødsfald, der er relateret til virussen uden for Kina. Italien oplever nu også den største daglige stigning i både tilfælde og dødsfald.

Torsdag blev det rapporteret, at virussen var nået Valle d’Aosta ved den franske grænse, og dermed er alle Italiens 20 regioner berørt. Der er rapporteret om døde i Lombardiet, Veneto, Emilia-Romagna, Marche, Lazio og Puglia.

Langt de fleste smittetilfælde og dødsfald har været i Lombardiet. De fleste af de afdøde var mandlige, og alle var italienske statsborgere, viser regeringsdata.

Mange var i 80’erne eller 90’erne og led allerede af alvorlige sundhedsmæssige problemer, herunder kræft, da corona-infektionen blev opdaget.

Italien har en gammel befolkning og ældre mennesker er særligt udsatte

De italienske sundhedsmyndigheder har understreget, at størstedelen af ​​de mennesker, der er døde indtil videre, har været ældre. Det giver dog ikke meget beroligelse i et land som Italien med en ældre befolkning.

Italien har den suverænt ældste befolkning i EU, og den laveste procentdel af unge mennesker. Italiens befolkning er faktisk meget ældre end den kinesiske befolkning.

Hensynet til landets ældre befolkning blev også nævnt som en faktor i regeringens beslutning onsdag om at lukke alle skoler i landet indtil den 15. marts.

Mens infektionsraten blandt unge ser ud til at være lav, er der bekymring for, at skolebørn lettere kan overføre infektioner til deres ældre familiemedlemmer, især i et land med så tætte familiebånd.

Italienske sundhedsmyndigheder råder folk over 75 år om at holde sig indendørs og begrænse social kontakt i den næste måned. Det samme råd gives til alle over 65 år, der har andre sygdomme, og til alle med en luftvejssygdom.

De globale statistikker giver indtryk af, at Italien har en særlig høj dødsrate.

WHO har opjusteret dødeligheden af coronavirus, og anslår i øjeblikket dødeligheden til 3,4 pct.

Dette tal er baseret på WHO-undersøgelser af kinesiske patienter. Eksperter siger, at dette tal sandsynligvis vil ændre sig igen, og tilføjer, at mange sager sandsynligvis ikke opdages.

Estimater fra flere kilder sætter torsdag dødeligheden i Italien til 3,8 procent – 0,4 procent højere end det estimerede globale gennemsnit.

Årsagen kan være den relativt gamle befolkning, men også det faktum, at Italien har udført titusinder af tests, er en af ​​grundene til, at antallet af opdagede tilfælde synes så stort.

WHO oplyser, at over 80 procent af patienterne, der er inficeret med virussen, oplever et forholdsvis mildt forløb og kommer over det. I omkring 14 pct. af tilfældene støder der alvorligere sygdomme som lungebetændelse til.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s