Narcissisme og proportionsforvrængning

Kasper Støvring

Mens Kristeligt Dagblad i uge 7 gjorde opmærksom på, at 80 pct. af verdens forfulgte er kristne. At henved 245 millioner kristne forfølges pga. tro. På bare ét år er 4.305 kristne blevet dræbt på grund af deres tro. 1.847 kirker er blevet angrebet. Og 3.150 kristne er blevet tilbageholdt uden rettergang, udspyede DR ligegyldige Tv-programmer, og SAS offentliggjorde en reklame med budskabet om, at alt skandinavisk stammer fra andre steder i verden.

Hermansen

En såkaldt konservativ meningsdanner som Anne Sophie Hermansen var uanset trosretning mere interesseret i TV-underholdningsprogrammet ”Fars pige”. Over en helside i Berlingske Tidende udbreder Hermansen sig om at Tv-programmet var et udtryk for kulturelt forfald, hvor menneskelige værdier blev erstattet af materialisme.

Støvring

Kasper Støvring, forfatter og foredragsholder, gav også fanden i de kristnes skæbne i Mellemøsten.  Støvring har trods sin decideret ucharmerende fremtoning opnået en vis status, der viser, at man i tweet- og blogæraen kan nå et publikum uden af være intellektuelt overfrankeret.

Kasper Støvring minder om Peter Sellers filmfigur, Mr. Chance, der i hele sit liv har boet isoleret som gartner i en excentrikers villa. Da ejeren dør, kommer den midaldrende Chance ud i den verden, han kun har kendskab til gennem tv. ”Jeg kan ikke skrive eller læse. Men jeg kan godt lide at se fjernsyn,” siger Chance. Han taler med et barns enfoldighed om rødder, jord og solskin – og han bliver ligesom Kasper Støvring skiftevis fortolket som poet, filosof og den modkulturelle og nationalkonservative stemme, visse provinsborgerlige har higet efter.

Kasper Støvring er ikke overrasket over reklamen. Den taler ind i en tid, hvor store virksomheder er blevet enormt globalistiske og har forkastet det nationale. ”Men SAS forregner sig, når de laver politisk korrekte reklamer, der hører til i 1990’erne. Det kan man jo bare se på modtagelsen af den,” siger han. Ifølge Kasper Støvring udtrykker reklamen et paradoks. På den ene side er den udtryk for en art kulturel selvforkastelse. ”På den anden side udtrykker den en skjult arrogance over for andre kulturer. Den prøver at fortælle, at vi skandinaver er innovative, berejste og kan tænke stort. Vi kan nå det universelle standpunkt. Vi er ikke fanget nede i det her mudrede morads af kultur og vaner, som de andre er,” siger han.

Begge borgerlige debattører bidrager med deres narcissistiske prioriteringer, ucharmerende fremtræden og fortænkte udtalelser til konservatismens dårlige ry i Danmark.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s