Er der ikke pressemand, der kan hjælpe Jeppe Kofod?

Udenrigsministeriet søger en pressechef til Jeppe Kofod. Selvom det ikke kræves, at pressechefen har kendskab til dansk udenrigspolitik, er det åbenbart ikke nemt at få stillingen besat. I hvert fald er der nu tale om et genopslag. Det er åbenbart ikke helt nemt at finde en pressechef med det rette socialdemokratiske sindelag og evne til bistå sin minister i penible situationer. Samtidig skal pressechefen ligesom lakskoene og blåfrakkerne på Asiatisk Plads arbejde på grundlag af musikalitet, åbenhed, professionalisme, handlekraft og arbejdsglæde.

Det er måske et begrænset felt, der har lyst til at arbejde for den socialdemokratiske udenrigsminister, Jeppe Kofod, der i 2008 måtte trække sig som sit partis udenrigsordfører. Det skete efter, at han havde haft et “moralsk upassende forhold” til en 15-årig pige ved et DSU-kursus på Esbjerg Højskole.

Jeppe Kofod 1

Det var også i 2008, at den amerikanske finansmand, Jeffrey Edward Epstein, erklærede sig skyldig i at stå bag prostituering af en pige på under 18 år. Epstein blev igen i 2019 anklaget for menneskehandel og overgreb mod adskillige mindreårige piger, men begik selvmord mens han sad i Manhattan Correctional Center.

Ligesom Jeppe Kofod gjorde i 2008, har Storbritanniens prins Andrew nu trukket sig fra sine pligter. Beslutningen er truffet efter et interview, hvor prinsen forsøgte at forklare sit forhold til Jeffrey Epstein.

At Jeppe Kofod har hårdt brug for professionel pressebistand bekræftede Frank Hvam på Tænketanken Europas nylige konference, hvor Frank Hvam undrede sig over, at Jeppe Kofod i forbindelse med alle internationale begivenheder opfordrede til ”besindighed og dialog”.

Frank Hvam om J Kofod

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s