Kadaverdisciplin i bondepartiet?

Anders F R

Vi har set Jakob Ellemann-Jensens ledelsesmetoder fra sergentskolen i Varde demonstreret på gruppemedlemmerne Jacob Jensen og Marcus Knuth.

Weekendavisen kunne den 6. december 2019 berette, at Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, muligvis endnu ikke har sat en endegyldig politisk retning for sit parti. Til gengæld slækker den tidligere officer i hæren ikke på disciplinen i Venstres rækker.
Det fik folketingsmedlem Jacob Jensen at føle, da han under et gruppemøde sig at samtale med sin sidemand efter officiel mødestart.
Ellemann-Jensen bemærkede spidst, at han var glad for Jacob Jensens tilstedeværelse, men at han godt ville have ro og præcision.

Det fik Jacob Jensen til at erklære, at den tone ville han ikke finde sig i, hvorefter han pakkede sine ting og forlod gruppeværelset.

Jacob Jensen skulle i modsætning til den ligeledes udvandrede Marcus Knuth, der gik over til de konservative, være vendt retur til Venstres gruppe. Hvad der skal ske med Venstres tidligere næstformand, Kristian Jensen, er til gengæld uklart.
Lørdag den 11. januar 2020, kl. 22.07 offentliggjorde Venstre en kortfattet meddelelse, hvori det blev bekendtgjort, at partiformand Jakob Ellemann-Jensen havde besluttet at fratage Kristian Jensen ordførerskabet og samtlige hans udvalgsposter i Folketinget.
Baggrunden for det opsigtsvækkende budskab var, at Kristian Jensen i et interview til Jyllands-Posten foreslog, at Venstre går sammen med de Konservative, S-regeringen og de Radikale om en storstilet reformplan, der frem mod 2030 skal udstikke kursen for dansk økonomi.

Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde, fastslog i Jyllands-Posten, at Kristian Jensen ikke talte på vegne af Venstre.

Hvor Kristian Jensen nu går hen er ligegyldigt, men udviklingen i Venstre bliver interessant.

Det er muligt, at eleverne på sergentskolen i Varde blev rådet til at slå hårdt og hurtigt ned på ethvert anløb til brud på disciplinen og anløb til mytteri. Kristian Jensens adfærd og Jacob Ellemann-Jensens ledelsesstil sender imidlertid signaler om, at noget er riv-raskruskende galt i et Venstre, hvor der tydeligvis ikke er højt til loftet og langt til døren.

Hvad værre er: der er i øjeblikket ingen udsigt til at der kan etableres et troværdigt borgerligt alternativ til den socialdemokratiske regering.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s