Konservativ dannelse

Der var engang, hvor medlemmerne af Det Konservative Folkeparti gerne ville bevare dannelse, værdighed, omgangsformer og almindelig høflighed. Medlemmerne stod også vagt om Gud, Konge og Fædreland og demokratiets institutioner, når venstreorienterede, opmærksomhedssøgende og folk med dårlig smag uden pli og opdragelse, søgte at rokke ved det borgerlige samfunds fundament.

Der har længe hersket usikkerhed om Mette Abildgaards indsats i Folketinget. Bevares, det unge, sympatiske – men helt blanke medlem af Folketinget – er formand for den lille skare af konservative medlemmer af Folketinget. Hun oplyser også på hendes twitter-konto, at hun er ”Så Konservativ at det gør noget”. Aha, i modsætning til hvem – Poul Schlüter?

Vi ved også, hun er ”grøn”, men i agitationen for det ”det grønne” har hun tydeligvis ikke – som f.eks. Ida Auken – selv noget at byde på, og resultatet er da også patetisk. Abildgaard er ikke født med en sølvske i munden, men hvor er det ellers lige, at Abildgaard prøver at gøre en konkret, politisk forskel?

Jo, hun har noget: Hendes barn.

Den kære politiker har stort set fra undfangelsestidspunktet søgt at fange mediernes opmærksomhed med sin graviditet, men indtil Mette Abildgaard ville have sin 5 måneder gamle baby med ind i Folketingssalen, var Danmarks befolkning faktisk uvidende om, at hun brugte arbejdstiden på at passe eget barn på hendes arbejdsplads.

Nu har Mette Abildgaard fået at vide, at hun må begrænse sin børnepasning på Christiansborg – i hvert fald må hun ikke medbringe sin datter, den fem måneder gamle Esther Marie, til møder i Folketingssalen.

Det er Mette Abildgaard selv, der har skabt offentlighed om sagen. I sidste uge skrev Mette Abildgaard på Facebook, at Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, havde givet hende besked om, at hun ikke måtte have sin baby med i Folketingssalen, og det var hun noget fortørnet over.

Abildgaard forklarede, at Esther Marie kun var med, fordi hun i sidste øjeblik havde opdaget, at hun var nødt til at stemme i salen. Mette Abildgaards mand er for tiden på barsel, men den konservative politiker havde overtaget datteren et par timer den eftermiddag. Efter beskeden fra Folketingets formand havde hun derfor afleveret babyen i armene på en folketingsbetjent, mens hun stemte, og det var den oplevelse, hun beskrev på Facebook.

Gruppeformanden kunne havde dyrket sin ærgrelse og flovhed i al diskretion, men Abildgaard har uforståeligt valgt at dele sin malplacerede forargelse med offentligheden – angiveligt fordi hun ønskede en ”principiel diskussion” om emnet!

Venstres finansordfører, Jacob Jensen, giver nu en anden version af forløbet på sin Facebook-profil: ”Som førstehåndsvidne til situationen, der udspillede sig forleden mellem Mette Abildgaard og Pia Kjærsgaard i Folketingssalen, kan jeg blot konstatere, at Mette umiddelbart før mødestart fik tilbudt en såkaldt clearing. Dvs. hun kunne forlade salen uden at behøve at skulle stemme, da den søde kollega Johanne Schmidt-Nielsen tilbød, (som jeg hørte det), at hun også ville undlade at stemme. Dermed ville der fortsat være balance mellem blå/rød blok i forhold til Folketingets sammensætning,” skriver Jacob Jensen: ”Der var med andre ord ikke tale om nogen nødsituation, som det ellers er blevet udlagt som.”

Sagen har også givet anledning til uenighed i Abildgaards eget parti på Christiansborg: Vi kender ikke Rasmus Jarlovs opfattelse, men Avisen.dk har fået fingre i en e-mail, som det konservative folketingsmedlem Orla Østerby har sendt til sine kolleger i folketingsgruppen.

”Jeg kan næsten ikke klare at høre mere om den forurettede Mette Abildgaard,” skriver Orla Østerby og fortsætter:

”Jeg forstår ikke, det er nødvendigt at gå ud på Facebook og udstille Folketingets formand. Det er heller ikke i orden at udstille Folketingets betjent på Facebook. Hele Mettes mediestunt er efter min opfattelse manglende respekt for Folketinget.”

Ifølge Avisen.dk svarede Mette Abildgaard på sin partifælles e-mail:

”Det havde overrasket mig meget, hvis du havde bakket mig op i denne sag.”

Ritzau kan den 27. marts 2019 oplyse, at De Konservative på et gruppemøde har lukket Mette Abildgaards babysag. Samtidig – uden for Det Konservative Gruppeværelse – trækkes fronterne for det kommende folketingsvalg op:

https://politiken.dk/debat/debatindlaeg/art7097551/Venstre-er-velfærdssamfundets-bulldozer