Refleksioner over Fox News

Det har fyldt meget i de danske medier, at Trish Regan fra den amerikanske tv-kanal Fox Business News har sammenlignet Danmark og Venezuela, og beskrevet fædrelandet som lidt af et socialistisk mareridt, hvor man betaler tårnhøj skat, fratages enhver motivation for at udrette noget, mens mange brødfødes af staten.

Protester mod en række faktuelle fejl har fået Trish Regan til delvist at trække i land, men Sørine Gotfredsen har i Kristeligt Dagblad påpeget, at beskrivelsen i Fox News faktisk ligger ret godt på linje med, hvad der ellers er blevet sagt om Danmark op gennem historien. Allerede i 1692 skrev englænderen Robert Molesworth efter et ophold i Danmark: ”Man møder ingen med særlige evner eller kvalifikationer, ingen der udmærker sig ved ekstraordinære studier eller erhverv, ingen entusiaster, rasende, tosser eller fantaster. Alle er nogenlunde ens…”

Lars Hedegaard har også forholdt sig til Fox-sagen og påpeget, at danskernes villighed til at betale høje skatter er baseret på landets høje grad af ensartethed og borgernes tillid til hinanden.

I det store hele, har danskerne ikke noget imod at betale til velfærdsstaten, fordi de ved, at pengene vil gå til andre danskere som dem selv, og fordi de let kan forestille sig situationer, hvor de eller deres også kunne have brug for hjælp.

Hver gang politikere foreslår skattelettelser, bliver de er mødt med voldsom modstand: Javel, du ønsker at sænke skatterne? Hvilken del af velfærdsstaten er du villig til at amputere? Og dermed slutter debatten!

Ifølge Hedegaard er danskere – i modsætning til de amerikanske socialister og Sanders-tilhængere, der vinder indpas i det demokratiske parti – i stigende grad opmærksom på, at velfærdsstaten ikke kan opretholdes i en situation med helt fri indvandring. Et politisk parti, der går ind for “ingen grænser”, kan aldrig vinde et dansk valg.

https://www.gatestoneinstitute.org/12881/denmark-welfare-socialism