Skuffelsen Liberal Alliance

Vi blev med Liberal Alliance og Anders Samuelsen stillet i udsigt, at vi nu endelig ville få politikere af en hidtil uset bonitet.

Alliance-folkene ville afvise at bære verdens tungeste skatteåg, og top-og millionærskatter ville hurtigt være en saga blot.

Liberal Alliance ville også være resistent overfor de forsøg på udskamning, som venstrefløj og medieklasse traditionelt udsætter borgerlige politikere for. Med andre ord, kunne vi vente den slags politikere, der står fast, selvom der både hades, hetzes og shitstormes. Den slags politikere, der har integritet nok til ikke at ofre kampen for vores børns fremtid for en kortvarig anerkendelse fra det politisk korrekte Politiken-segment og andre med de ”rigtige” meninger.

Siden partiet sammen med Venstre og det Konservative Folkeparti valgte at gå i regering er det dog knebet gevaldigt med at leve op til forventningerne. Den store del af vælgerhavet, der er bekymrede over indvandringen, er blevet slemt skuffede. Liberal Alliance har ingen udlændingepolitik, eller vælger ikke at komme frem med den. Det kan befrygtes, at de mange tidligere radikale i virkeligheden stadig har en svaghed for det multikulturelle samfunds velsignelser? På skatteområdet har man solgt ud af kravet om lettelser i topskatten, Über er blevet forbudt, og en række andre liberale mærkesager er gemt helt af vejen.

Anders Samuelsen

Partiformand Anders Samuelsen har selv bidraget til nedturen. Hans påståede eminente kvalifikationer til at varetage udenrigsministerposten har ikke udmøntet sig i resultater. Tværtimod træder han konstant i spinaten med sin unuancerede kritik af Israel, den amerikanske præsident og senest af Sverige.

Helt udokumenteret påstår Anders Samuelsen, at det danske bud på Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, havde stået betydeligt stærkere, hvis svenskerne havde bakket op om København som ny værtsby.

Amsterdam blev som bekendt udpeget til vært for det eftertragtede EU-agentur, der skal flytte fra sit nuværende hjem i London som følge af briternes exit fra Unionen. Samuelsens angreb kommer selvom Danmark i anden afstemningsrunde blandt de resterende 27 lande europaministre blev slået af både Amsterdam og Milano.

Del ultimative ydmygelse af Anders Samuelsen indtraf, da ”Den saftigste bøf” blev serveret i satireprogrammet Den Korte Radioavis. Programmets værtsfigur, Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, var kommet i besiddelse af en rigtig lummer sladderhistorie: Udenrigsministeren var blevet forladt af sin kæreste, fordi de ikke længere ”delte værdier”. Kirsten Birgit ville fra en anonym kilde vide, at det ikke bare drejede sig om en enkelt elskerinde, men hele 11 kvinder – der hurtigt blev til 21 på Den Korte Radioavis, der så bedre kunne forstå, hvorfor Samuelsen ikke havde tid til at være udenrigsminister og læse sine briefinger. Kirsten Birgit er forstående: ”Han må bolle med lige så mange, han vil”. Hun vil ikke moralisere, men historien skal ud. ”Dumme svin, mand”, hvæser medværten, Rasmus Bruun, der øjner chancen for at få de ”liberale svin” ned med nakken.

Ole Birk Olesen

Danmarks meget liberale transportminister, Ole Birk Olesen, har også bidraget til Liberal alliances nedtur. Birk Olesen, der har ry for at være arrogant og have svært ved at erkende egne fejl, har fået det meste af Folketinget på nakken, og det er et spørgsmål om tid, før han bliver væltet som minister.

På Transportministeriets hjemmeside forsøger han at give et positivt billede af hans første tid som minister, og fremhæver de overordnede dagsordener, der optager ham: Frihed, fremgang og fremtid.

Realiteten er at han er vaklet fra krise til krise.

Postnord

På et møde den 14. marts 2017 blev Ole Birk Olesen i absolut sidste øjeblik reddet af finansminister Kristian Jensen. På mødet tilsidesatte transportministeren al anstændighed og beklagede ydmygt, at postordførerne ikke var blevet tilstrækkeligt orienteret om Postnords økonomi: ”Det skulle være sket før” lød det fra ministeren tirsdag morgen. Når Birk Mortensen overhovedet overlevede var det alene fordi finansministeren kunne bekræfte, at partierne finanslovsordførere faktisk var blevet orienteret om den katastrofale situation i Postnord.

Uber

I slutningen af marts kunne selvsamme liberale transportminister, Ole Birk Olesen, notere, at den taxilov han var blevet påtvunget af et politisk flertal for, er direkte anledning til, at kørselsselskabet Uber kastede håndklædet i ringen og forlod landet.

Udover at Birk Olesen måtte sluge den bitre pille overfor sine egne vælgere, måtte han lide den tort at blive ydmyget internationalt. Via Reuters gik ministerens navn den halve verden rundt under overskriften ”Nye regler får Uber til at trække sig ud af Danmark”.

Så hvem ved, måske bliver Ole Birk Olesen og hans taxilov starten på en kædereaktion, der ender med at bringe det af LA hyldede amerikanske selskab til fald?

Byggestyrelsen

Konsulentfirmaet Ernst & Young har for Transport-, Bygnings- og Boligministeriet gennemført en granskning af Bygningsstyrelsens igangværende etablering af Niels Bohr Bygningen for Københavns Universitet.

Rapporten afdækker, at der i Bygningsstyrelsen ikke er reageret i tide på de udfordringer, som projektet har været i. Projektet er fordyret med i størrelsesordenen 1,3 mia.kr. i forhold til det aktstykkegodkendte totalbudget på ca. 1,6 mia.kr. – en budgetoverskridelse på over 80 pct.!

Det er endvidere i den gennemførte granskning af Niels Bohr-projektet konkluderet, at der ikke i Bygningsstyrelsen er tilvejebragt det nødvendige styringsmæssige grundlag for fremadrettet på betryggende vis at kunne styre større byggeprojekter. Dette gælder både i forhold til Niels Bohr-projektet og i forhold til andre projekter.

Det her er alvorligt!

Bygningsstyrelsen er statens ejendomsadministrator og bygherre. Det er Bygningsstyrelsen, der sørger for moderne, funktionelle og omkostningseffektive rammer til f.eks. ministerierne, politiet, domstolene og universiteterne – dvs. mere end 800.000 personer!

Bygningsstyrelsen er en af Danmarks største offentlige ejendomsadministratorer og bygherrer med en samlet ejendomsportefølje på ca. 4 mio. m2, de administrerer 1.800 lejemål og de har ansvaret for igangværende byggesager for 16 mia. kr. (hvis alle budgetterne skrider med 80 pct. – 29 mia. kr.)!

Bygningsstyrelsen hører under Transport-, Bygnings- og Boligminister Ole Birk Olesens ansvarsområde, og blev dannet i 2011 ved en sammenlægning af dele af tidligere Slots- og Ejendomsstyrelsen, Universitets- og Bygningsstyrelsen samt Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Er det rimeligt at fyre Bygningsstyrelses direktør, Gyrithe Saltorp? Burde Ole Birk Olesen også fyres?

Banedanmark

Den politiske tålmodighed med Banedanmark er ved at være brugt op. Sådan lyder det, efter at det er kommet frem, at der er nye problemer med det nye signalsystem.

Det nye signalsystem er blevet betegnet som danmarkshistoriens største jernbaneprojekt. Men det er ramt af store problemer. I januar kunne Statsrevisorerne konstatere, at projektet bliver op mod tre år forsinket og 4,4 milliarder kroner dyrere end ventet. Og mere er på vej.

Det er helt uforståeligt, hvis det ikke får konsekvenser for Ole Birk Mortensen og Banedanmark.

Kvinder er uden moral og ære

Ole Birk Olesen har også lagt sig ud med alle landets feminister, der igen og igen har rippet op i hans famøse udtalelser tilbage i 2011. Til mediet damefrokosten.com udtalte han bramfrit: ”Jeg anklager kvinder for grundlæggende at være uden moral og ære. De er fyldt med kærlighed til deres nærmeste, men moral og ære besidder de ikke”!

Ole Birk Olesen er et eksempel på hvordan Liberal Alliance gang på gang opgiver alle liberale positioner og kaster al anstændighed og alle valgløfter over bord, for at forblive i Lars Løkkes regering.

Men hvem er Ole Birk Olesen egentlig?

Ole Birk Olesen, født 21. december 1972 i Gram, søn af fhv. gårdejer Nis Olesen og fhv. kontorassistent Margit Olesen. Gift med fotograf Sif Meincke og Folketingsmedlem for Liberal Alliance i Østjyllands Storkreds fra 15. september 2011.

Inden indvælgelsen i Folketinget i 2011 og ministerposten fra november 2016 var Birk Olesen redaktør af Netavisen 180Grader. Inden da var han i 5 år journalist ved Berlingske Tidende, og før det journalist på Ekstra Bladet fra 1999 til 2002.

Discount-Pia

I 1998 forfatter Birk Olesen en artikel i Ekstra Bladet om Pia Kjærsgaard, ”Discount-Pia”. Af artiklen fremgik det, at ”Pia Kjærsgaards taktik går ud på at hoppe og springe for fotografer og journalister. Pia sad med en kold pizza i den ene hånd og greb ud efter telefonen med den anden, så det hele så ekstra travlt ud”, skrev journalistpraktikant Birk Olesen i artiklen.

Han undlod at fortælle, at det var ham selv, der havde opfordret Pia Kjærsgaard til at sidde med en daggammel pizza i hånden af hensyn til fotografen.

Det er efterhånden længe siden, men i DF har man en lang hukommelse. DF’s transportordfører, Kim Christiansen, har betegnet ham som inkompetent og arrogant og kemien mellem de to er ekstremt dårlig.

Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested har om Birk Olesen sagt, at: ”Jeg synes at han virker arrogant, men det har jeg tilskrevet, at han er uvant i jobbet. Han kan virke lidt kantet. Jeg vil endda sige kejtet”.

Det med arrogance synes at være et karaktertræk, der har kendetegnet ham siden han som ung praktikant første gang satte sine ben på Christiansborg.

Kristian Thulesen Dahl

”Pia Kjærsgaards kronprins amok: Din luder”, hed det på forsiden af Ekstra Bladet i 2001, hvor Kristian Thulesen Dahl beskyldes for at have forfulgt en malaysisk kvinde fra det ene morgenværtshus til det andet.

Artiklen var skrevet af Ole Birk Olesen.

De Konservative får også Ole Birks journalistiske krabask at mærke. På partiets landsmøde i 2004 opdager han at nogle beduggede KU’ere ved 01-tiden om natten synger ”Det var et herligt KU-møde”. Ole Birk Olesen beskrev herefter detaljeret i Berlingske Tidende hvordan KU sang fascistisk inspirerede slagsange fra 30erne.

180grader

Ole Birk Olsen var som journalist frækkere end de fleste, og startede efterfølgende den højreorienterede netavis 180grader. Efter det første leveår kommer netavisen ud med et underskud på 900.000 kr. og senere træder Saxo Bank-stifteren Lars Seier Christensen til, skyder et ukendt beløb ind i avisen, og køber 40 pct. af selskabet igennem sit holdingselskab Seier Capital.

Siden Ole Birk Olesen blev kandidat for Liberal Alliance i 2010, har 180grader levet videre som et brugerstyret medie.