Prisen på hunde i frit fald

Hundepriser

Efterhånden som flere og flere må slippe hjemmearbejdet og indfinde sig under arbejdsgivernes opsyn på arbejdspladsen og købekraften udhules af den generelle inflation, stigende energiomkostninger og skyhøje fødevarepriser falder prisen på hunde (og katte). Det er i hvert fald ifølge Bloomberg tilfældet i Storbritannien.

Gennemsnitsprisen på hunde i Storbritannien faldt med 28 pct. mellem januar og november 2022 sammenlignet med året før. De 20 mest populære katteracer koster 32 pct. mindre. Tilbage i april og maj 2020 var der mere end 400 købere pr. annonceret kæledyr. I november 2022 var det kun 80, der reagerede på salgstilbud.

I Danmark koster en Coton de Tulear (Bomuldshund) eller en blandingshund som cockerpoo nemt 15.000 kroner, men i Storbritannien er prisen det sidste år faldet med 40 pct.

Mens efterspørgslen efter lodne venner er faldende, betyder inflationen også, at mange familier har sværere ved at få råd til holde hunden med foder og pleje.

Næsten 1 ud af ti ejere overvejer at opgive deres kæledyr, ifølge Bloomberg, og dyreinternater er fulde af uønskede dyr.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s