Trods mangel på arbejdskraft stiger antallet af offentligt ansatte og antallet af offentligt forsørgede

Ane Halsboe-Jørgensen

I anledning af oplysninger fra Danmarks Statistik om at der er kommet 300 flere lønmodtagere fra september til oktober måned og i samme periode 1.400 flere offentligt ansatte, udtaler beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen: ”Som ny beskæftigelsesminister er det selvsagt en fuldkommen fantastisk nyhed, at beskæftigelsen nu stiger igen efter den meget flotte rekord, der blev sat tilbage i september”.

Det er fint, at beskæftigelsen i private virksomheder og organisationer kan fastholdes på 2.098.588 omregnet til fuldtidsbeskæftigede. Samtidig er det bekymrende, at antallet af offentligt ansatte fortsat stiger langt mere end i den private sektor. I oktober 2022 var der således 871.720 fuldtidsbeskæftigede offentligt ansatte.

Bekymringen er, at de 2.970.796 der er beskæftiget i ordinære jobs skal forsørge 297.000 på SU, 747.929 under folkepensionsalderen på offentlig forsørgelse og 1.062.234 på folkepension.

2 thoughts on “Trods mangel på arbejdskraft stiger antallet af offentligt ansatte og antallet af offentligt forsørgede

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s