Hvorfor arbejder regeringen ikke for den frie konkurrence?

Priser i DK

I disse tider med galopperende inflation, skyhøje og stigende energipriser og priser på smør, mælk og ost som kun ansatte i den socialdemokratiske koncern kan honorere, bør det undre, at regeringen ikke arbejder for den frie konkurrence.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har en vision om vækst og høj forbrugervelfærd. Vækst i produktivitet og indkomst handler først og fremmest om at skabe mere værdi med de ressourcer, vi har, bl.a. gennem effektiv konkurrence. En høj forbrugervelfærd betyder, at forbrugerne oplever glæde og tilfredshed ved de varer og ydelser, de køber. Forbrugerne kan begå sig let og trygt på markedet og forstår de ydelser, de betaler for. Gode vækstvilkår og høj forbrugervelfærd stiller krav om, at markederne er velfungerende.

Samtidig ved vi, at konkurrence i Danmark er en by i Rusland.

Det er helt uforståeligt, at en nærmest enevældig socialdemokratisk regering ikke har prioriteret velfungerende markeder til gavn for forbrugere og virksomheder. Det burde være en overkommelig opgave at blive enige med de borgerligt liberale partier, der også hylder den frie konkurrence.

Hvorfor har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen f.eks. ikke en whistleblowerordning?

2 thoughts on “Hvorfor arbejder regeringen ikke for den frie konkurrence?

  1. Kære Søren Skafte.
    Nu er du i dit rette element – og tak for det!
    Svaret på dit afsluttende, rhetoriske spørgsmål er lige så rhetorisk: Derfor ! 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s