Referat fra den amerikanske centralbank skaber frygt for recession

Wall Street

Den 6. juli 2022 offentliggjorde den amerikanske centralbank – The Fed – referatet fra mødet den 14. – 15. juni 2022 i bankens markedsudvalg (Minutes of the Federal Open Market Committee, June 14-15, 2022). Referatet vider, at der på mødet var stemning for yderligere aggressive renteforhøjelser – udover den stigning på 0,75 procentpoint, der blev meldt ud efter mødet.

Der var på mødet angiveligt enighed om behovet for hurtigere og højere renteforhøjelser for at afkøle den amerikanske økonomi og bremse den høje inflation.

 “Deltagerne var enige om, at de økonomiske udsigter berettigede til en restriktiv pengepolitisk holdning,” hedder det i referatet. En “restriktiv holdning” henviser til satser, der er høje nok til at bremse den økonomiske vækst.

På mødet vedtog centralbanken en forhøjelse med 0,75 procentpoint af den korte pengepolitiske styringsrente – den største stigning siden 1994.

Siden mødet har nogle af centralbankcheferne antydet, at de vil støtte endnu en forhøjelse i samme størrelsesorden på det næste møde tirsdag-onsdag den 26. – 27. juli 2022.

Ifølge amerikanske analytikere har den aggressive Fed-position skabt bekymring for en mulig recession.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s