Hermansen og Jensen i Pilestræde – uha, uha!

berlingske

Krigerisk, tyrannisk og uberegnelig. Frihedsbrevet beskriver hvordan kritikken fra tidligere og nuværende medarbejdere hagler ned over tidligere kulturredaktør og redaktionschef på Berlingske Tidende, Anne Sophia Hermansen. Frihedsbrevet beskriver også hvordan chefredaktionen med Tom Jensen i spidsen ikke gjorde noget ved det.

Efter den officielle klage fortsatte Anne Sophia Hermansen som kulturredaktør og redaktionschef i mere end et år, indtil hun stoppede i december 2020. I dag er hun ansat som kulturkommentator på avisen, men er lige nu på orlov for at skrive sin første bog.

At der først nu fremkommer offentlig kritik af giftsnogen Anne Sophia Hermansen er overraskende, men at Berlingske Tidendes chefredaktion er inadækvat, burde ikke komme bag på nogen.

Chefredaktør Tom Jensen er i Frihedsbrevet citeret for at sige, at ”Hvis oplevelsen hos nogen er, at vi ikke har ageret korrekt eller tilstrækkeligt, så stiller jeg mig meget gerne op og taler med dem og lytter til det, for det er selvfølgelig også et ansvar, jeg har.”

Tom Jensen er ikke kun kedelig, han er også en rigtig dårlig chef for Berlingske Tidende.

Det er muligt, at Roskilde Festival og 80’er Rock er de væsentligste inspirationskilder for Tom Jensen. Det er også muligt at han – opvokset på Information – undgår slips, forstår medarbejderpleje som jovial snak på gangene, og lederudvikling som en øl på et natværtshus.

Det er også muligt, at andre medier har oprustet på kommentatorfronten for at udlægge partiernes tågede politikker, men det gælder ikke Berlingske Tidende.

Tom Jensen leverer selv sådanne klummer til Berlingske Tidende. Ganske vist når hans skriverier ikke den hedengangne Claes Kastholm til sokkeholderne. Ét er, at sproget er mærkeligt og sætningerne lange og indviklede. Det værste er, at Tom uinteressant – simpelthen røvkedelig!

I klummen afslører den midaldrende og overvægtige tidligere venstrefløjsaktivist sig som nostalgiker – alt var meget bedre i gamle dage! Tom Jensen finder ofte sin inspiration i fortidige begivenheder. Men Tom Jensen bliver jo ikke ægte konservativ af at være døv, blind og idiot, som når han skråsikkert postulerer, at Anker Jørgensen og hans samtidige politikere faktisk svarede, når de blev spurgt.

”Man sagde så vidt muligt, hvad man mente”.

Hvor fanden ved Tom Jensen det fra – da Anker Jørgensen blev statsminister første gang var Tom Jensen 6 år! Da Anker Jørgensen forlod Statsministeriet i september 1982 var Tom Jensen blevet 16 år, men tydeligvis mere optaget af at ryge den fede og lytte til rockmusik frem for at følge med i politik.

Avisens sagesløse læsere skal – udover Tom Jensens kommentarer – desuden finde sig i at Berlingske Tidendes læsere bliver diverteret med endeløse pseudo-historier om klima-truslen fra landbruget, hvor kvælstof konsekvent præsenteres som ”gift” og landmænd som kyniske miljøsvin og dyremishandlere.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s