Hvor længe holder Henrik Sass Larsen i Aktive Ejere?

Sass Larsen

Henrik Sass Larsen blev knap et år efter sin pludselige afgang fra dansk politik, hvor den tidligere socialdemokratiske erhvervsminister blev mere og mere indesluttet, i efteråret 2020 af erhvervsminister Simon Kollerup udnævnt til medlem af bestyrelsen i Nordsøenheden, der administrerer Nordsøfonden. Tilsammen udgør de statens olie- og gasselskab, der varetager statsdeltagelsen i licenserne på dansk område – blandt andet som partner i DUC, der står for knap 90 pct. af den danske produktion af olie og gas. Nordsøenheden er en selvstændig offentlig virksomhed under Erhvervsministeriet.

Bestyrelsesposten aflønnes med 132.000 kr. men i betragtning af, at Henrik Sass Larsen er blottet for kvalifikationer på olie- og gasområdet, har lidt også ret.

Henrik Sass Larsen er i forvejen administrerende direktør i kapitalfondenes brancheforening, lobbyorganisationen Aktive Ejere, hvis bestyrelse tydeligvis har fejlvurderet Sass Larsens dømmekraft.

Henrik Sass Larsen fik for få måneder siden hentet en god partikammerat til organisationen som presse- og kommunikationschef. Det var Mads Havskov Hansen, der er velkendt i DSU og i socialdemokratiets sekretariat på Christiansborg.

Mens Mads Havskov Hansens er inaktiv, overvejer Henrik Sass Larsen at bede Jes Dorph-Petersen og Jens Gaardbo hjælpe ham med at sikre Aktive Ejere positiv presseomtale. På lidt længere sigt har Henrik Sass Larsen Frank Jensen, Lasse Quvang Rasmussen og Carsten Hansen i kikkerten til andre centrale poster i Aktive Ejere.

Foreløbig har Sass Larsens dispositioner fuldstændig stjålet opmærksomheden fra Aktive Ejeres nye ansvarlige håndtering af skattespørgsmål.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s