Fructus Incresit Opera Novo In Agro

SDU rektorkæde

En undersøgelse fra Syddansk Universitet viser, at Corona får især kvinder til at trøstespise.

Ifølge Davide Giacalone, lektor i testning og optimering af forbrugerprodukter ved SDU Innovation and Design Engineering på Institut for Teknologi og Innovation, der med sin corona-forskning lever op til SDU’s motto: ”Frugten vokser frem ved arbejdet på den nye ager”, spiste hver tredje af os under første corona-nedlukning flere søde sager og skyllede det ned med rigelige mængder af sodavand og alkohol.

Lektor Davide Giacalone siger

–  Vi ved fra litteraturen, at folk bruger fødevarer som chokolade, slik, kager og alkohol som emotionel comfort food, som kan dulme svære følelser, og uddyber:

– Vi ved fra studier at folk, som går gennem en svær periode, også får en dårligere kost. Det samme billede gør sig gældende med folk, der lider af angst og depression; de spiser generelt mere usundt i form af mere slik, kage og alkohol. Det er en fortolkning, men det er nærliggende at tænke, at de samme mekanismer gør sig gældende under en corona-lockdown.

Danske universiteters svage internationale placering

I Danmark bruges en væsentlig del af de samlede ganske store investeringer i uddannelse på grundskolen. Opgjort efter midlerne til de videregående uddannelser ligger vi under EU-gennemsnittet og helt nede på 25. pladsen blandt OECD-landene.

Det er derfor ikke overraskende, at Danmark langt fra har en stærk international placering, hvad angår kvaliteten af de videregående uddannelser.

Bortset fra Roskilde Universitet, RUC, kan vi i disse år kan vi alligevel notere stor søgning til de videregående uddannelser og de danske universiteter. Særligt elever med høje karakterer fravælger RUC.

SDU’s ydmyge placering på ranglister

THE (Times Higher Education) har siden 2004 til benefice for studenter, universitetsfolk, regeringer og virksomheder offentliggjort data om forskellige universiteters performance.

Ifølge World University Rankings 2021 er University of Oxford verdens bedste universitet. Cambridge ligger på 6.pladsen, men ellers er det USA, der dominerer listen over verdens bedste universiteter med 8 blandt verdens 10 bedste universiteter, og med i alt 172 institutioner repræsenteret sammenlignet med Japans 110 og UK’s 100.

Danmark er ydmygt placeret.

Syddansk Universitet ligger på ranglisten nede i intervallet 251-300, mens Roskilde Universitet rangeres helt i bunden i intervallet 601-800 blandt verdens 1.258 universiteter.

Københavns Universitet er rangeret som nr. 84, Aarhus Universitet som nr. 106 og DTU som nr. 187. CBS og Aalborg er placeret i intervallet 201-250,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s