Mogens Jensen

Mogens Jensen3

Da Fødevareminister Mogens Jensen i slutningen af 2019 for 11 mio. kr. købte fire cirkuselefanter og en kamel af Cirkus Arena og Cirkus Trapez fik vi indtryk af, at vi endelig havde fået en dyrevenlig fødevareminister med hjertet på rette sted.

Knuthenborg Safaripark skulle blive endestationen for elefanterne Ramboline, Lara, Djungla og Jenny samt Rambolines langvarige ven, kamelen Ali. Ali var ikke oprindelig med i entreprisen, men fordi man var blevet oplyst om, at ”det ville være forkert at adskille” Ramboline og Ali, fik staten Ali med i købet.

I Knuthenborg Safaripark kan elefanterne bade i mudder og sand, spise og socialisere med hinanden.

For folk, der ikke kender Mogens Jensen og ikke mindst for udlændinge forekom historien utrolig og frit opfundet, men den er den sand, og velviljen ombølgede den joviale fødevareminister.

Nye sider af Mogens Jensen

Desværre har fødevareminister Mogens Jensen under Corona-krisen åbenbaret nye sider af sin mangefacetterede personlighed: Han er slet ikke dyreven, og hans embedsførelse er decideret ulovlig!

Den 4. november 2020 meddelte Fødevareministeriet, at regeringen havde besluttet at alle 15-17 millioner mink i Danmark skal aflives, fordi der er fundet mutationer af coronavirussen i danske mink.

Fødevareminister Mogens Jensen udtalte, at ”Vi står over for en af de største sundhedsmæssige kriser, som verden nogensinde har oplevet. Regeringen og jeg er smerteligt bevidste omkring, hvad det her betyder for alle de danske minkavlere, der står til at miste deres levebrød og for nogle; deres livsværk. Men det er det rigtige at gøre i en situation, hvor den vaccine, der lige nu er lyset for enden af en meget mørk tunnel, er i fare”. 

Statsminister Mette Frederiksen bekræftede Mogens Jensens chokerende meddelelse på et pressemøde den 4. november 2020.

Siden har det vist sig, at fødevareministerens påbud til minkavlerne om, at de skulle aflive deres dyr, blev givet, uden at man havde et gyldigt lovgrundlag. Ja faktisk tales der om decideret grundlovsstridig krænkelse af den private ejendomsret m.v.

Hvem vidste hvad, hvornår?

Hvad vidste regeringen, hvad vidste fødevareministeren, justitsministeren og statsministeren, og hvornår vidste de det?

Fødevareminister Mogens Jensen er kommet med flere svar på disse spørgsmål:

Først erklærede fødevareministeren, at regeringen vidste, at der ikke var lovhjemmel til at aflive raske mink. Men aflivningen hastede så meget, at ”… derfor har man vurderet, at man ikke kunne afvente en lovgivning”.

Derefter skiftede han forklaring. Nu hed det, at han ikke havde givet minkavlerne et påbud, da han skrev til dem. Det var en kraftig henstilling.

Men i mailen står der “skal” 31 gange!

Den 10. november 2020 kom Mogens Jensen så med den tredje forklaring på, at regeringen havde beordret alle mink i Danmark aflivet uden lovgrundlag:

Han vidste ikke, at lovgrundlaget manglede.

Skulle det fritage løgnhalsen for ansvar?

Statsministerens ansvar

Hvad angår statsministeren er hendes forklaringer også uklare. Efter hendes egen forklaring blev hun og regeringen klar over katastrofen ”i løbet af weekenden”. Var det fredag aften, lørdag eller søndag? Hvorfor reageres der først mandag?

I Folketingets spørgetime tirsdag den 10. november 2020 betegnede Mette Frederiksen hele skandalen som bare en ”fejl”.

Nu kommer der så en undersøgelse af hele forløbet, men spørgsmålet er hvornår Mogens Jensen må gå?

2 thoughts on “Mogens Jensen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s