Mogens Lykketoft får ben til 400.000 kroner

Mogens Lykketoft

Den tidligere formand for Det Konservative Folkeparti, Lars Barfoed, må vige pladsen som formand for bestyrelsen i statens energiforsynings-selskab, Energinet, for at skaffe plads til den tidligere partiformand for Socialdemokratiet, Mogens Lykketoft.

Det oplyser Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet i en pressemeddelelse.

Energinet.dk

Energinet er en selvstændig offentlig virksomhed ejet af den danske stat. Energinet.dk blev dannet i 2005 og ejer og driver det overordnede net på el- og gasområdet og har samtidig ansvaret for el- og gasforsyningssikkerheden i Danmark.

Viking-Link

Energinet har især været i vælten i anledning af etableringen af den såkaldte Viking-Link, hvor et el-kabel via 500 høje elmaster i Jylland føres til England. Trods folkelig modstand i de berørte landsdele gennemføres projektet som planlagt.

Ben til +400.000 kr.

Ifølge selskabets seneste årsrapport får formanden et årligt honorar på 400.000 kroner, mens de menige bestyrelsesmedlemmer får 125.000 kroner årligt. Det er ikke oplyst, om formandshonoraret er forhøjet i forbindelse med Lykketofts udnævnelse.

Dan Jørgensens rolle

Bag udpegelsen står klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Ud over Mogens Lykketoft er også adm. direktør i DANSK IT, Rikke Hvilshøj, og direktør i Metroselskabet, Louise Høst, udpeget som nye menige medlemmer af Energinets bestyrelse.

One thought on “Mogens Lykketoft får ben til 400.000 kroner

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s