Den amerikanske centralbank bekymret over krisens effekter på lavtlønsområdet

Jerome Powell1

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, meddelte onsdag aften (dansk tid) efter et to-dages møde, at banken fortsat ville holde den korte styringsrente tæt på nul for at hjælpe med at støtte den amerikanske økonomi gennem coronavirus-krisen.

Den historisk lave føderale rente har medvirket til at nedbringe renteniveauet for kreditkort og realkreditlån. Det har dog ikke forhindret, at forbrugere med mindre god kreditværdighed har haft svært ved at låne i de nøjeregnende banker.

Støtte til amters og lokalregeringers låntagning

Den amerikanske centralbank tilkendegav, at den er indstillet på at udvide antallet af byer og amter i det obligationskøbsprogram, der skal bidrage til at holde lokale og delstatsregeringer flydende.

Analytikere vurderer, at Federal Reserve har fokus på at kreditmarkederne fortsat fungerer. Hvis det ikke er tilfældet, vil der ikke komme et økonomisk opsving.

Økonomisk tilbagegang på 4,8 pct. i 1. kvartal

Den amerikanske økonomi kunne i 1. kvartal notere den største tilbagegang i mange år på 4,8 pct. og det forudses at tallene for 2. kvartal vil vise fald på 30 pct.

Det bemærkes i øvrigt, at centralbankchef Jerome Powell på pressemødet fremhævede at amerikanere beskæftiget på lavtlønsområdet var hårdest ramt af krisen. Powell gav udtryk for at det var hjerteskærende at se fordi der inden corona-krisen havde været klare tegn på forbedringer netop for lavtlønnede.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s